El Servei lingüistic de la URV de Vila-seca, al servei de tothom

Tot aquell que tingui 17 anys o més podrà gaudir del Servei lingüístic del CRAI (biblioteca) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Vila-seca

Amb l’inici del curs 2018/2019 tot aquell que tingui 17 anys o més podrà gaudir del Servei lingüístic del CRAI (biblioteca) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Vila-seca. Aquest nou projecte s’inicia gràcies al treball conjunt de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Vila-seca i la URV.

En un temps rècord, en menys de 3 mesos, s’ha ultimat fins a l’últim detall aquesta nova oferta del Servei lingüístic de la URV que preparà als futurs alumnes perquè obtinguin el nivell A2 (relatiu al KET) i B1 (relatiu B1). Els nous cursos tenen una durada de 100 hores lectives i hi haurà un màxim de 20 places per a cada nivell. Tot aquell interessat podrà fer la matrícula en línia a partir del 2 fins al 6 de juliol i el preu serà de 50€.

Un públic més ampli
La voluntat d’agrupar tots els recursos que té el CRAI “neix d’experiències personals de les biblioteques d’Anglaterra”, explica el Doctor Antoni Gonzalez de la URV. A més, Gonzalez explica el motiu de la missió d’obrir el Servei lingüístic que té el CRAI de la URV a un públic més ampli: “Volíem fer un pas més enllà ampliant i aprofitant el recurs dels espais d’aprenentatge de llengües als ciutadans de Tortosa, Vendrell i Vila-seca i fer cursos de forma presencial”.

La regidora d’Ensenyament de Vila-seca, Manuela Moya, afegeix que aquesta voluntat també neix de la percepció de què molts alumnes de la universitat no tenen el nivell d’anglès que es requereix. Moya apunta l’experiència d’apropar el CRAI als alumnes de batxillerat de Vila-sec: “De 2017 alumnes de batxillerat que hi ha a l’Institut de Vila-seca, 100 són usuaris actius del CRAI. El seu perfil són alumnes de primer de batxillerat, els de segon utilitzen aquest espai quan es preparen per a les proves de selectivitat.” A més, Moya afegeix que en aquests moments els recursos que tenen aquests estudiants “són únics”.

Per una altra banda, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet ha posat èmfasis a la celebració dels 25 anys de la universitat de la Catalunya del sud i que fa 15 que Vila-seca “és universitària”. Poblet apunta la importància d’aquest fet: “Ens fixem poc com la universitat canvia les nostres ciutats. Però, nosaltres ens adonem que gràcies a gaudir de la URV a Vila-seca ens converteix en un focus de coneixement, recerca i activitat empresarial.”.

Tot i que actualment només hi existeixen dos cursos per a dos nivells diferents de 20 places disponibles, ja està damunt la taula la possibilitat d’ampliar els nivells i el nombre de places obertes.