Salou, referent en turisme familiar, actiu i cultural

Els turistes també posicionen la capital de la Costa Daurada com la destinació més segura, respecte els seus principals competidors

0
211

La capital de la Costa Daurada, ha tancat l’any 2018 amb unes xifres que es tradueixen en satisfacció pel clima i la seguretat, així com pel creixement en productes familiars, actius i culturals, segons l’Informe Anual 2018 que des del Patronat de Turisme de Salou encarrega a l’empresa especialitzada en big data per a la intel·ligència turística, Mabrian.

L’Índex de Seguretat i l’Índex Climàtic continuen sent molt elevats; així com l’Índex de Satisfacció amb el Producte. Pel que fa al Índex de satisfacció amb la planta hotelera, aquest ha millorat notablement respecte els anys 2016 i 2017 en totes les categories i departaments, on el que millor valoren els turistes és el servei i la ubicació, coincidint en això la majoria de mercats; així com el menjar, la neteja i l’entreteniment.

Com va ocórrer l’any 2017, els turistes russos són el que es mostren més satisfets en general amb la destinació de Salou, amb una puntuació de 90,59 (percentatge sobre 100%); el mercat irlandès es posiciona com el segon més satisfet en general amb la destinació i els espanyols i britànics mostren un Índex Global de satisfacció molt similar. A més, Salou, en comparació amb els seus principals competidors a nivell nacional, és la destinació més segura, segons la valoració dels visitants.

Per un turisme cultural i actiu i de sol i platja

La majoria de les mencions turístiques sobre Salou es concentren en els mesos estivals, entre finals d’abril i finals d’octubre. Els productes Cultural (21,46%) i Actiu (20,07%) ha igualat al Sol i Platja (21,53%), així com també ha augmentat el volum de mencions del producte Natural. A més, en productes d’Aventura, es pot observar l’increment de les mencions referents al turisme ciclisme i el Rally Salou, com a competició i amb la seva vessant gastronòmica també es consolida com un dels atractius més potents de Salou.

Els espanyols són els que mostren una major diversitat pel que fa a demanda turística, i els que més han esmentat el producte Cultural, Actiu i Wellness, mentre que els turistes britànics ho fan parlant del turisme Familiar i de Sol i Platja. Els visitants francesos també es mostren fortament interessats en el Sol i Platja, encara que destaquen també pel seu interès
en el turisme Natural i en l’Actiu, així com al Shopping.

Els russos són els més interessats en el Sol i Platja i en el producte Natural, mentre que els irlandesos, a més de mostrar molt interès pel Sol i Platja, són els que més han esmentat els productes Gastronòmic i Shopping.

Estem davant d’un indicador clar d’un procés de diversificació en el posicionament de la destinació més enllà del Sol i Platja. Aquesta diversificació impacta positivament en altres eixos claus de l’estratègia turística de Salou com són la desestacionalització i l’obertura cap a nous nínxols de mercat.

Mencions a xarxes

Pel que fa a les mencions a les xarxes socials, la majoria del mercat nacional s’acumulen a Catalunya, seguida per la Comunitat de Madrid, Aragó, la Comunitat Valenciana i Andalusia. Les mencions a nivell internacional s’han mantingut respecte l’any 2017, la majoria provenen del Regne Unit, França, Rússia, EEUU i Irlanda.

Al 2018 la majoria de turistes que han interactuat en xarxes amb Salou han estat homes, en els tres principals mercats d’origen (Espanya, Regne Unit i França). Pel que fa a l’edat, la majoria de turistes es concentren entre els 25-34 anys . D’altra banda, el major percentatge de turistes d’entre 45-54 anys es troba al mercat espanyol, seguit de prop pels irlandesos. Es pot establir que els mercats emissors més joves són el rus, i francès.

FER UN COMENTARI