Salou ja ofereix un doble punt de recàrrega de vehicles elèctrics

El proper punt s'instal·larà al passeig Jaume I, al pàrquing de davant de la platja de Llevant

0
507
Doble punt de recàrrega. Foto: cedida

Salou ha posat avui en servei un doble punt de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics, el primer que es posa en marxa al municipi. L’alcalde, Pere Granados, acompanyat del regidor d’Urbanisme, Marc Montagut; del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González i del regidor delegat de Serveis Interns, Jesús Barragán; la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, a més del director tècnic de l’empresa Etecnic, Edgar Cristòfol –encarregada de la instal·lació del mateix- han connectat el primer dels vehicles elèctrics a la xarxa.

Es tracta d’un equip de càrrega semiràpida, en el que podran carregar 2 vehicles a la vegada, és un equip que disposa de 22 kW i té la capacitat de càrrega un vehicle del 0 al 100% en un temps d’entre 2 i 4 hores segons el vehicle. Per utilitzar aquest carregador caldrà disposar d’una targeta RFID per tal que l’usuari de vehicle elèctric es pugui identificar i utilitzar el carregador. Aquesta es podrà sol·licitar a l’Ajuntament de Salou.

El carregador també es podrà utilitzar mitjançant les targetes RFID d’altres municipis que estiguin adherits a l’aliança dels municipis per la interoperabilitat de l’Institut Català de l’Energia, com a municipis adherits trobem: Barcelona, Cambrils, Lleida, Reus, L’Hospitalet de l’Infant, Amposta, Tortosa, Vilafranca del Penedès, Sitges, etc. Pel que fa a les prestacions de càrrega el punt disposa de 2 connectors tipus 2, connector estàndard europeu específic per a vehicles elèctrics (principalment per a cotxes i furgonetes) i 2 endolls tipus Schuko (principalment per a motos, quadricicles i bicicletes).

A hores d’ara la recàrrega és gratuïta per a tots els usuaris com a tots els carregadors que es troben a la via pública. L’alcalde, Pere Granados, destacava que “és una acció per incentivar la mobilitat elèctrica, una acció per a descarbonitzar el planeta, imatge de municipi que respecta el medi ambient, i per afavorir els vehicles elèctrics i híbrids que tenim a Salou, però també als turistes que ens visiten”.

De fet, les ordenances fiscals vigents tenen present les mesures de caire ambiental amb una bonificació del 100% de l’impost de circulació pels propietaris de vehicles elèctrics i també estan exempts del pagament de la zona blava, amb la voluntat d’aconseguir un menor impacte sobre el medi ambient i d’un 75% als que comptin amb vehicles híbrids; deixant de banda la bonificació que hi havia pels vehicles històrics, majors de 25 anys i més contaminants. Un cop hi ha aquest primer punt de recàrrega en marxa ja s’està planificant un segon grup que s’instal·larà al passeig Jaume I, a la zona de l’aparcament de la platja de Llevant.

El cost de la instal·lació ha estat de 20.825,25 € IVA inclòs. Aquesta instal·lació, respon a un acord de plenari d’octubre de 2016, subscrita per tots els grups municipals i relativa a la necessitat d’iniciar un desplegament pel que fa a la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

FER UN COMENTARI