Salou instal·larà vuit nous jocs de cal·listènia a la Platja de Llevant

El cost de la instal·lació supera els 9.600 euros i complementa les altres àrees que ja es poden trobar al llarg del litoral

0
383

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou està treballant en la instal·lació del primer grup d’elements per treballar la disciplina de cal·listènia. L’objectiu d’aquesta actuació consisteix en crear a la Platja de Llevant una àrea de jocs exteriors mitjançant la instal·lació de diversos aparells específics per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva que centra l’interès en els moviments de grups musculars, més que en la potència i l’esforç. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). L’objectiu és l’adquisició de gràcia i bellesa en l’exercici. La regidora de Platges, Julia Gómez, explicava que “hem iniciat la compra d’aquest grup de jocs esportius perquè un col·lectiu de joves del municipi practica aquesta disciplina i ens havien demanat una zona on poder exercitar-se sense haver de sortir de Salou”, apuntava. Els jocs s’instal·laran a principis de desembre.

Així, als efectes de dotar la platja d’un nou espai de jocs exteriors s’ha adjudicat, a través d’un concurs públic, a l’empresa Equidesa Group SL la instal·lació d’aquests 8 aparells que es col·locaran alineats a la sorra al costat de l’espigó del moll i sense impedir el pas de la gent, substituïnt els actuals que es traslladaran a la platja Llarga i que complementaran l’actual grup.

Entre els aparells es troben un banc d’abdominals; una triple barra de flexions; una estructura composta per 7 columnes verticals, 4 barres transversals, 1 barra hummer pullup i 1 paret sueca; a més d’una altra estructura composta per 2 barres paral·leles amb una longitud de 180 cm i una distància entre barres de 50 cm, col·locades a 50 cm d’alçada; dues estructures de barres paral·leles i una barra d’abdominals doble composta per 3 columnes verticals i 2 barres transversals.

Com ha explicat la regidora de Platges aquest nou lot se suma als que ja s’han anat muntant al llarg del litoral per millorar l’oferta de turisme esportiu i oferir una combinació entre zona de passeig, espai per a córrer i pels amants de les barres; així com per sumar nous punts ‘saludables’ al Parc de la Ciutat i al Pavelló de Salou Ponent. L’import de l’actuació és de 9.637,65 € amb IVA.

FER UN COMENTARI