Més de 1.500 persones assaboreixen la 28a Paella Popular de La Pobla

Un total de 60 colles comparteixen espai, celebració i activitats en una jornada per al record que el municipi celebra cada setembre, des del 1991

Com cada any des del 1991, al punt de les 14.00 hores del primer dissabte de setembre un coet va ressonar al cel de La Pobla. Ho va fer per avisar als més de 1.500 assistents a la Paella popular que ja podien tirar l’aigua al seu arròs per, d’aquesta manera, completar l’elaboració de les seves paelles. En aquesta 28a edició se’n van cuinar fins a 60, tantes com colles s’hi havien inscrit prèviament.

Amb tot, l’activitat vinculada a la Paella popular, l’acte social i lúdic més arrelat i multitudinari dels que tenen lloc al municipi pobletà, havia començat molt abans. De 8.30 a 9.30h, les colles van acudir al magatzem de la Cooperativa per recollir les paelles i els ingredients que, com sempre, va facilitar l’Ajuntament. Des de l’arròs fins a les gambes, galeres, crancs, cloïsses, sèpia, pollastre i costelles que van donar gust i categoria a les paelles, fins als fregalls per retornar les paelles netes a l’organització un cop acabat l’àpat.

Però no tot és gastronomia a la Paella popular de La Pobla, una celebració que ocupa tota la jornada i que s’allarga fins ben entrada la matinada, gràcies als ritmes més actuals i ballables, oferts pels DJ locals Alex Sunrise, Gabry DC, DJ Salmer i DJ Guibbons.

Entre un moment i un altre, els més de 1.500 pobletans que van participar de la 28a Paella popular van gaudir amb el seguit d’actes complementaris que va preveure l’Ajuntament. Entre aquests hi va destacar l’animació infantil de “Boti-boti-boti”, al Parc de les Pobles en sessió de matí i tarda, així com l’actuació de la Txaranga Tocabemolls i l’animació itinerant per les taules amb personatges, ambdues activitats durant la sobretaula.

Ja a la tarda, el protagonisme es va traslladar a l’escenari instal·lat a la gran carpa-menjador, on hi va tenir lloc la festa infantil amb espectacles d’animació, personatges infantils i pintacares. El berenar infantil va donar pas al gran festival de karaoke per a petits i grans, que va oferir grans moments de diversió mentre els assistents a la Paella es disposaven a sopar tot esperant el ball amenitzat pels DJ locals.

De tot plegat, els assistents en poden fer un excel·lent resum a través de les diferents xarxes socials, tot utilitzant l’etiqueta #paellalapobla2019, amb la qual l’Ajuntament va convidar els més 1.500 participants de la Paella Popular a deixar el seu testimoni escrit o fotogràfic d’aquesta festa única i multitudinària que, com sempre, va comptar amb l’assistència d’una nodrida presència de representants institucionals i del teixit econòmic i social del nostre territori.

A La Pobla, “no és no”

D’altra banda, la 28a Paella popular de La Pobla de Mafumet va comptar com a novetat amb un punt de sensibilització envers la violència de gènere. Aquest punt va servir per oferir informació a tots aquells que s’hi van apropar, amb l’objectiu de fomentar la igualtat de gènere i el respecte cap a tothom, així com de sensibilitzar el públic general i atendre, informar i ajudar les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seva finalitat, doncs, va ser conscienciar, prevenir i gaudir la festa sempre des del respecte cap a tothom i, per tant, lliures de qualsevol tipus d’assetjament i humiliació cap als altres.

A més de facilitar informació i consell a tothom qui es va apropar a aquest punt de sensibilització, l’Ajuntament va repartir-hi polseres i xapes amb el lema “NO ÉS NO. La Pobla, lliure d’agressions sexistes. Jo estic a favor de la igualtat de gènere”.

Recta final de les Festes d’estiu

La 28a Paella Popular s’emmarca en el programa d’actes de les Festes d’Estiu, que en aquest mes de setembre afronta ja els darrers actes de la seva programació. Durant els propers dies, els habitants de La Pobla gaudiran amb un altre clàssic de l’estiu: la sessió d’Havaneres i rom cremat, amb l’actuació d’Havàname, que tindrà lloc la nit del 10 de setembre.

L’endemà,11 de setembre, La Pobla celebrarà la Diada seguint la tradició: amb un vermut musical amenitzat per Ruc’n’Roll.

Les Festes d’estiu de La Pobla viuran llavors un parèntesi fins que el dissabte 5 d’octubre, a les 18 h, doni inici la novena edició del Duatló popular de La Pobla que, com sempre, oferirà un interessant repte a tots els seus participants, en una prova que combina l’atletisme i el ciclisme i que, any rere any, guanya pes específic en el calendari català de l’especialitat.
La programació completa de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet està disponible a la pàgina web municipal, així com als seus perfils a les xarxes socials i a l’App femPobla.