‘Living on the Edge’, un projecte fotoperiodístic de Marco Ansaloni i Angelo Attanasio, es podrà visitar a Torredembarra

Living on the Edge mostra com les històries de conflicte i de reconciliació s’entrellacen i es reflecteixen en el mirall fragmentat del teixit urbà on tenen lloc.

El projecte consisteix en l’exposició fotogràfica i la projecció audiovisual d’un treball periodístic dut a terme en quatre ciutats dividides d’Europa: Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre). L’exposició, produïda i cedida per l’Institut Català Internacional per la Pau, arriba de la de mà de la Regidoria de Cultura.

Els conflictes que han viscut aquestes quatre ciutats han deixat una profunda empremta entre la seva gent. La població ha quedat dividida en dues parts gairebé aïllades. Malgrat el pes de la història i la divisió que encara marca el dia a dia de la ciutat, persones de totes dues bandes  treballen per superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències. Living on the Edge mostra com les històries de conflicte i de reconciliació s’entrellacen i es reflecteixen en el mirall fragmentat del teixit urbà on tenen lloc.

La mostra, que consta de 26 panells a doble cara, rebrà aquest divendres, al Casal Municipal, a la quarantena de participants de la Xarxa Mai Més, de Memòria i Prevenció del Feixisme, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, i que estan convocats a la III Trobada d’Ajuntaments. L’exposició acompanyarà, igualment, la Gala de Lliurament del Premis de Periodisme Mañé i Flaquer del proper dia 11 de novembre. D’altra banda, del 13 al 25 de novembre i oberta a tot el públic, s’exposarà al Pati del Castell.