L’alumnat de la UEC exerceix com a professor de cuina per un dia a l’Escola Salou

Vuit joves que cursen l’assignatura de pastisseria han fet un taller de galetes nadalenques

Un total de vuit alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Salou han exercit com a professors/es de cuina, aquest matí, duent a terme un taller de galetes nadalenques per als nens i nenes de primer curs de primària de l’Escola Salou. En el decurs de la sessió, els joves han mostrat el seu talent culinari, a la vegada que explicaven contes en català i anglès. Aquesta acció forma part del projecte “Entre nosaltres”, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn del municipi.

La regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha volgut assistir a l’activitat, que ha tingut lloc, de 9.30 a 12 hores, al menjador de l’escola. Al taller també hi han estat presents la directora del centre, Marian Castillo; la Cap d’Estudis, Nieves Lozano; la secretària de l’Equip Directiu, Lola González; i la professora de la UEC, Alba Carbonell.

Segons ha explicat la regidora de l’àrea, Julia Gómez, “els/les alumnes tenen l’oportunitat de ser protagonistes en uns aprenentatges prèviament adquirits i, així, transmetre la informació a generacions més joves del municipi”. “Aquesta activitat forma part de la programació curricular de la UEC, que té com a objectiu, en el seu conjunt, oferir un itinerari formatiu i personal, basat, principalment, en l’aprenentatge pràctic i manipulatiu”, ha assenyalat Gómez.

Cal dir que, el proper divendres, dia 13 de desembre, els alumnes de la UEC repetiran el taller de cuina a l’Escola Vora Mar; al mes de març de 2020 el faran a l’Escola Europa; i a l’abril de 2020, a l’Escola Santa Maria del Mar.

Els/les alumnes de la UEC són joves d’entre 14 i 16 anys que busquen assolir el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’una manera alternativa als circuits habituals d’ensenyament. Actualment, un total de 14 estudiants es formen a la UEC.

L’objectiu de la unitat és donar als alumnes una atenció més personalitzada, mitjançant una acció tutorial propera, així com oferir un currículum d’ESO més adaptat a les seves necessitats.

El projecte “Entre nosaltres” te l’objectiu d’apropar la UEC a entorns educatius que inclouen les escoles d’educació primària de Salou, i d’ensenyar, d’una manera pràctica, alguna de les accions que es desenvolupen, diàriament, a la unitat.

Les finalitats principals d’aquests tallers són: aconseguir una convivència i cohesió social òptima; aprendre a integrar-se dins de la societat, posant al servei de la comunitat els seus coneixements i capacitats; conèixer els estris i procediments específics per treballar les especialitats pròpies d’aquest taller; desenvolupar estratègies de comunicació interpersonal; dotar els alumnes d’estratègies de gestió i expressió emocional; i involucrar la resta de la comunitat educativa del municipi en el procés de canvi i millora dels alumnes, fomentant la coresponsabilitat, entre altres objectius.