La gent gran del Morell es prepara per a una tardor carregada d’activitats

Aquest proper divendres dóna inici el programa de cursos i tallers, que es veurà completat el proper 17 de setembre amb la tradicional festa en homenatge a la gent gran

La tercera edat no és sinònim de passivitat al Morell. Ben al contrari, la gent gran del municipi manté un ritme de vida actiu gràcies a l’extens programa d’activitats que les entitats del poble organitzen. Ara, després d’un merescut descans estiuenc que ha servit per recarregar energies, toca tornar a començar una nova temporada de cursos i activitats.

Tot plegat començarà aquest proper divendres, 1 de setembre. Ho farà amb una nova edició del curs de balls country i sardanes, que l’Associació Cultural i Sardanista del Morell oferirà cada divendres al Centre de Serveis per a la gent gran, en triple horari: de 17.30 a 19 h, amb sessió de country, de 19 a 20 h, sardanes; i de 20 a 21 h, de nou country.

La mateixa entitat morellenca estrenarà, l’endemà dissabte, una altra proposta de caire lúdic, com és el curs de balls de saló. Cada dissabte, de 17.30 a 19 hores, els amants d’aquest tipus de ball tenen la seva cita al Centre de Serveis per a la gent gran.

L’oferta vinculada al ball es veurà completada els diumenges, a partir del 3 de setembre, amb una proposta conjunta que englobarà balls de saló, country i sardanes. L’horari tornarà a ser de 17.30 a 19 hores, al mateix Centre de Serveis i també organitzat per l’Associació Cultural i Sardanista del Morell.

D’altra banda, la música també tindrà protagonisme a través del cant coral, sempre que la Coral Guspira organitza un curs que tindrà lloc tots els dimarts i dijous, a partir del 12 de setembre. Els participants es reuniran al Centre de Serveis, de 18.30 a 20 hores.

Així mateix, aquells que optin pel lleure no musical tindran el seu espai de diversió amb les sessions de bingo, que donaran inici aquest proper divendres i que tindran lloc cada tarda, de dilluns a divendres, al Centre de Serveis. L’horari de les sessions serà de 17.30 a 20 hores.

Per la seva banda, l’Associació de Puntaires del Morell també oferirà un espai de lleure a través del curs de Punta de coixí. El grup es reunirà tots els dilluns, a partir del 4 de setembre, de 15.30 a 19 hores, al Centre de Serveis.

L’oferta lúdica es veurà completada amb els cursos de gimnàstica, que des del 14 de setembre, tindrà lloc tots els dilluns i dijous de 10 a 11 hores. Així mateix, els aficionats al ioga també podran practicar-lo, els dimecres i divendres de 9.15 a 10.30 h, a partir del 13 de setembre.

D’altra banda, també cal destacar que del 12 al 15 de setembre estarà obert el termini d’inscripcions al Taller de memòria. Els interessats a formar-ne part poden formalitzar la seva inscripció al Centre de Serveis de dilluns a divendres, de 10 a 15 hores, i els dimarts també de 16 a 18.30 hores.

El 17 de setembre, festa en honor a la gent gran
Amb tot, d’entre tota l’oferta formativa i lúdica per a la gent gran del Morell destaca l’Aula d’extensió universitària per a la gent gran. El curs donarà inici el 4 d’octubre, si bé el termini d’inscripcions finalitza aquest proper divendres, 1 de setembre. Aquells que vulguin assistir al curs, poden formalitzar la seva inscripció al Centre de Serveis de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores, i els dimarts també de 16 a 18.30 hores.

Finalment, la gent gran viurà la seva festa d’homenatge el proper 17 de setembre. Com és habitual, aquesta celebració inclourà la recepció i missa a la Parròquia de Sant Martí Bisbe, al punt del migdia. Aquest acte litúrgic inclourà l’actuació de la Coral Guspira mentre que, en acabar la missa, els assistents protagonitzaran la tradicional fotografia de grup abans de compartir taula i dinar al Pavelló Municipal.

La celebració finalitzarà amb els homenatges pertinents, el ball popular i un berenar amb coca i xocolata per a tots els assistents. Els interessats a gaudir d’aquest esdeveniment anual d’homenatge a la gent gran podran recollir els seus tiquets del 4 al 8 de setembre, al Centre de Serveis per a la Gent Gran.