Altafulla acollirà demà la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa Elit

Uns 170 atletes vinguts de cinc continents participaran en les competicions

0
880

Altafulla serà demà la capital del Triatló amb la disputa de la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa Elit de Triatló Sprint (Campionat Mediterrani). Esportistes dels cinc continents faran que Altafulla se situï al costat de grans ciutats del món com Yokohama, Edmonton o Rotterdam i pugi un esglaó més en el seu posicionament com a seu d’un dels esports amb major projecció internacional. Guanyadors i guanyadores de proves de la Copa del Món i de les Sèries Mundials es reuniran a Altafulla per oferir un gran espectacle i on Altafulla procurarà ser exemple de col·laboració ciutadana, capacitat organitzativa, integració i convivència amb persones de capacitats diferents a les nostres i d’acolliment dels esportistes arribats d’indrets tan allunyats com Austràlia, Japó, Sudàfrica o els EEUU.

Aquest esdeveniment també servirà per a traslladar als representants de les diferents federacions internacionals que es reuniran a Altafulla la capacitació organitzativa com a seu del JJMM 2018.

La cita d’aquest diumenge 2 de juliol no només servirà com a prova test pels organitzadors, sinó que també pels triatletes, que tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà la prova que hauran de disputar el 23 de juny de 2018. El circuit està estructurat en 750 metres de natació a una volta, quatre voltes de 5km de ciclisme, i dues voltes de 2,5km de cursa a peu.

Per a la Copa del Món de Paratriatló, ja està confirmada la participació d’un total de 63 atletes, arribats de dotze països, de quatre continents (Bèlgica, Xipre, Costa Rica, Croàcia, Espanya, França, Gran Bretanya, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Japó i Rússia). D’aquests, destaquen la britànica Jade Jones, i els espanyols Eva Moral, Kini Carrasco, Alejandro Sánchez, Jairo Ruiz, Héctor Catalá y Susana Rodríguez.

Per a la Copa d’Europa Elit de Triatló Sprint, ja està confirmada la participació de 103 atletes, provinents de 23 països, de cinc continents (Argentina, Austràlia, Brasil, Xipre, Colòmbia, Espanya, França, Gran Bretanya, Geòrgia, Alemanya, Grècia, Irlanda, Israel, Itàlia, Malta, Filipines, Portugal, Rússia, Suïssa, Xina Taipei, Turquia, Uruguai, i els Estats Units d’Amèrica. Destaca la participació dels espanyols Uxio Abuín, Cesc Godoy, Antonio Benito, David Castro, Sara Pérez, Zuriñe i Inés Santiago; el brasiler Danilo Pimentel, l’italià Massimo De Ponti, i el suís Sylvain Fridelance.

D’altra banda, la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla acollirà el dissabte 1 de juliol, a partir de les 11h del matí, un congrés de les federacions internacionals i on es duran a terme les eleccions al Comitè Executiu de l’Associació del Mediterrani de Triatló. Està confirmada la representació de les federacions de França, Grècia, Israel, Itàlia, Malta, Eslovènia, Espanya, Turquia, Marroc, Tunísia, Egipte, i Líbia. A més, ja s’ha confirmat també la presència a Altafulla durant tot aquest cap de setmana esportiu de Marisol Casado, presidenta de la Unió Internacional de Triatló (ITU); José Hidalgo, president de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI); Alicia García, secretaria general de la FETRI; Josep Fèlix Ballesteros, president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, entre d’altres moltes autoritats de l’Estat i la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI