Salou intensifica la desinfecció en punts de servei i de major trànsit de persones

Es mantindrà operatiu el 50% de la plantilla de la neteja

L’Ajuntament de Salou, mitjançant l’empresa concessionària de la neteja, està intensificant la desinfecció d’espais urbans amb sistema hidroneteja i productes desinfectants en punts de la ciutat que registren un major trànsit de persones i en aquells espais on hi ha serveis considerats essencials.

El nou operatiu de neteja urbana s’ha organitzat de la següent manera: es manté actiu el 50% de la plantilla de l’empresa de neteja, per tal de garantir un serveis mínims que puguin funcionar amb normalitat, en cas de produir-se alguna baixa per COVID-19. I es va alternant amb l’altre 50%, que resta confinat. A partir de l’1 d’abril, tanmateix, es produirà un augment de la plantilla.

Per dur a terme les operacions amb les màximes prestacions i millora de freqüències, s’han posat en marxa nous mitjans de neteja mecànica amb aigua, que permeten treballar amb desinfectants dissolts en ella.

L’Ajuntament de Salou estableix els següents serveis:

– Recollida de la fracció resta: A la zona del poble i Nucli Antic, recollida diària, i a la resta del municipi, 4 dies per setmana.
– Recollida selectiva: Envasos i paper-cartró, 3 dies a la setmana; i vidre, 1 dia a la setmana.
– Rentat de l’interior dels contenidors: 1 dia a la setmana.
– Recollida de mobles indeguts: 3 dies a la setmana.
– Hidroneteja: Un cop al dia es pretén la neteja exterior dels contenidors i dels supermercats, farmàcies, caixers automàtics, fleques, botigues de queviures, llibreries, Mercat Municipal, ambulatori (matí i tarda), residència gent gran (matí i tarda), comissaria de Policia Local (matí i tarda) i Ajuntament.
– Neteja mecanitzada: Al menys, 2 cops per setmana, a tots els carrers.
– Aiguabatre manual: 2 cisternes amb les quals s’establirà una rotació a tots els carrers.
– Neteja manual extensiva: Per tal de garantir, diàriament, la neteja dels voltants dels contenidors i neteja extensiva de carrers.
– Repàs de tarda: Repàs de punts de contenidors i carrers més cèntrics.
– Es treballa diumenges i festius.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “en aquests moments en què hem de ser el màxim d’escrupolosos amb les mesures d’higiene, hem decretat que el municipi incrementi els mitjans de desinfecció, com a mesura de protecció de la salut dels nostres veïns i veïnes”. Així mateix, segons el l’alcalde, “ens preocupa molt la seguretat dels treballadors i qualsevol risc de contaminació; per la qual cosa s’han organitzat torns de treball que garanteixin el servei amb el menor risc de contagi”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha dit que “estem fent un gran esforç perquè la població tingui la millor qualitat sanitària en els espais públics urbans i les millors condicions d’higiene en els serveis, sobretot en els contenidors de residus”. Afegia que el Consistori desinfecta, regularment, tots els contenidors de brossa, per tal que els salouencs i les salouenques hi puguin dipositar, amb les millors condicions de seguretat, els residus domèstics que es generen”.

L’actual crisi sanitària comporta prioritzar la prestació dels serveis de caràcter essencial, vinculats, directament, al manteniment de la salut, la seguretat i el benestar de les persones. Aquests serveis fan referència a la recollida de residus i neteja viària; a la neteja i desinfecció de centres i edificis públics; i a la xarxa de sanejament municipal.