Óscar Sánchez: “Volem premiar als veïns i veïnes que porten el nom de Constantí arreu”

Avui, Constantí dona el tret de sortida a la Festa Major d’Hivern. Com es presenta?

Enguany, celebrarem una festa major molt diferent, degut a la pandèmia. Molts dels actes habituals, no els celebrarem, ja que són actes amb molta afluència de gent. Aquest any, serà una festa major més simbòlica.

Quins actes es duran a terme?

Avui es podran veure a través del Youtube el pregó i les distincions honorífiques que donarem de l’any 2020. Enguany, la pregonera és la Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili.

Les distincions honorífiques les donem al Joan Reig, que rebrà el premi Centcelles al mèrit cultural; a l’Òscar Atance, a títol pòstum, li atorguem la medalla de la vila; al Lluís D. Dalmau, li atorguem el premi Centcelles al mèrit empresarial; a l’Èlia Canales i a l’Àngel Darío, els hi atorguem el premi Tulcis al mèrit esportiu; als voluntaris Covid-19, els hi atorguem el premi Tulcis al mèrit social; a les escoles Mn. R. Bergadà i Centcelles se’ls hi atorga el diploma Centenari 2020; i finalment, als voluntaris de Mulla’t, se’ls hi atorga el diploma de Plata 2020.

És important premiar a aquells veïns i veïnes que porten el nom de Constantí per tot arreu.

A més a més, farem unes exposicions sobre Centcelles, que seran a l’aire lliure. També tenim les portes obertes al mausoleu, perquè tots els veïns i veïnes que vulguin puguin visitar Centcelles. Farem, també la missa en honor al nostre patró, Sant Sebastià.

És una festa major una mica descafeinada. Però l’objectiu principal és agrair als veïns i veïnes la seva activitat durant el 2020.

Quins nivells d’afectació està tenint actualment la Covid-19 a Constantí?

Estem recollint els contagis de cap d’any i del dia de Reis. Els contagis no paren de pujar i esperem que, a partir de la setmana que ve, la velocitat de contagi comenci a baixar.

Com a alcalde, quin missatge donaries als veïns i veïnes de Constantí, avui que s’inicia la festa major, i en plena pandèmia de la Covid-19?

Aquest és un virus que afecta de manera col·lectiva, i per tant, demano a tothom que respecti les mesures i les normatives que estableixen les autoritats sanitàries.

Vull traslladar un missatge d’esperança, ja que esperem que a finals d’aquest any, amb la població vacunada, tot torni a ser una mica més normal, i també de precaució, ja que ningu pot baixar la guàrdia.