L’Espluga de Francolí oferirà un servei de Bibliopiscina

La Bibliopiscina es posarà en funcionament el proper 1 de juliol i obrirà els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 16h a 19h

Instal·lacions de la bibliopiscina de l'Espluga del Francolí. Imatge cedida per l'Ajuntament de l'Espluga del Francolí.

La Bibliopiscina és un servei públic que ofereix la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí i que està instal·lada la piscina municipal de l’Espluga de Francolí, oferint als banyistes, i a tot el públic en general, activitats relacionades amb la lectura i els contes, durant els mesos de juliol i agost. L’horari de la Bibliopiscina és de 16h a les 19h els dilluns, dimarts, dijous i divendres.

La Bibliopiscina vol apropar i facilitar la lectura i els llibres als banyistes d’una manera lúdica i també apropar i donar a conèixer els serveis bibliotecaris, per això ofereix alguns dels serveis propis de la biblioteca com són la consulta de diaris i revistes, préstec de llibres i activitats de dinamització lectora. Des de la Bibliopiscina es compta amb recursos literaris molt diversos, entre els quals podem trobar-hi novel·les, revistes, contes o còmics, i a més a més, al llarg de la temporada s’aniran oferint diferents tallers.

La iniciativa ha comptat amb una molt bona acollida en les darreres edicions i han permès assolir el seu objectiu principal, que és el de reforçar l’hàbit lector entre els usuaris que ja el posseeixen així com fomentar-lo entre aquells que no el tenen, a més d’exercir una important funció de captació de prelectors, un públic molt habitual en les piscines. Aquesta iniciativa també reforça el paper de centre d’oci de la piscina i dins d’aquesta instal·lació municipal es converteix en un punt de trobada i intercanvi social i cultural, atenent que aquest servei no té cap mena de cost addicional.

Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, i del Servei de les Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.