L’Ajuntament de Salou ha creat un cos de voluntariat d’atenció a grups de risc

La iniciativa és promoguda per l’Ajuntament de Salou, en col·laboració amb l’Associació d’Assistència Social Eluzai, de l’Església Protestant de Salou

A iniciativa de l’Ajuntament de Salou s’ha creat un cos de voluntariat per atendre les persones que pertanyin a grups de risc davant de la crisi sanitària oberta pel de Coronavirus. Sobretot va destinat a persones que estiguin soles; que tinguin més de 60 anys; que pateixin malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis, malalties pulmonars cròniques, càncer, immunodepressió; o que tinguin alguna altra situació que necessitin atenció per causa de força major.

Aquest grup de voluntari ajudaran la gent que ho necessiti a realitzar diverses tasques, mentre duri l’estat d’alarma i el confinament, arran de la crisi sanitària del COVID-19. Aquestes labors són realitzar la compra d’aliments o productes farmacèutics, i treure les escombraries.

Aquesta tasca de voluntariat la coordina l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació d’Assistència Social Eluzai, de l’Església Protestant de Salou. Així, s’ha habilitat una línia telefònica que rebrà totes les trucades i les canalitzarà perquè les persones que ho necessitin puguin tenir ajuda per realitzar les esmentades tasques. Aquest número és el 674 996 267. L’horari de recepció de les trucades és de 10 h a 14 h, de dilluns a diumenge.
Diàriament, s’analitzaran les necessitats i s’organitzaran les tasques diàries i les rutes, tenint en compte les trucades rebudes.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “ens trobem en un moment social molt difícil, en què tots ens necessitem a tots. Per això, des de l’Ajuntament de Salou volem ser partícips de l’assistència a la població d’una manera directa, per atendre les necessitats de les persones que pertanyen a grups de risc i que estan soles davant d’aquesta pandèmia vírica tan important”.