La Pobla lliura 13.700€ per a fins solidaris recollits amb la venda d’entrades per a diferents actes

El total de la donació s’ha repartit entre l’Hospital Joan XXIII i l’Associació Down de Tarragona

La Pobla de Mafumet ha tornat a mostrar el seu marcat caràcter solidari després d’haver fet entrega d’un total de 13.695 euros, aconseguits amb la venda d’entrades per a diversos dels actes organitzats al municipi durant l’estiu. En concret, 11.325 euros han estat destinats a l’Hospital Joan XXIII i l’ICS Camp de Tarragona, mentre que els 2.370 euros restants, han estat entregats a l’Associació Down Tarragona.

L’import que s’ha donat a l’Hospital Joan XXIII es correspon amb el que es va recollir amb la venda d’entrades per als principals actes de pagament de la festa major, com van ser el concert de Sopa de Cabra, l’espectacle infantil amb el grup musical Pica-pica, la representació de l’obra de teatre ‘El pare de la núvia’, els monòlegs a la fresca amb el Comandante Lara & Cia i el concert de festa major amb Ginestà i Blaumut.

Els més d’11.300 euros donats a l’Hospital, es destinaran al projecte Espai Participa de la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona, un projecte que humanitza i millora l’atenció
hospitalària. És per això que l’Espai Participa vol ser un punt de trobada entre els professionals de la salut, els pacients i els seus familiars, per detectar les inquietuds de la ciutadania i trobar conjuntament, solucions per millorar l’entorn on es rep l’assistència sanitària.

Així doncs, la participació ciutadana serà fonamental per al bon desenvolupament i implementació d’aquest pla d’humanització, que és una de les línies estratègiques de la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona.

Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla de Mafumet, va fer entrega del donatiu el passat divendres en un acte en el qual van prendre part Rafael Gràcia, gerent de l’ICS Camp de Tarragona; Neus Camañes, responsable d’Atenció a la Ciutadania i Participació; Daniel Ferrer-Vidal, director d’Atenció Primària i Llorenç Mairal, director de l’Hospital Joan XXIII.

D’altra banda, el consistori de la Pobla de Mafumet també ha fet entrega recentment, de 2.370 € més que, en aquest cas, han anat a parar a l’Associació Síndrome de Down de Tarragona. Aquest import és el que es va aconseguir amb la venda d’entrades per al concert que Mikel Erentxun va oferir al municipi pobletà el passat 17 de juliol. En aquella ocasió, i tal com es va fer durant les festes de Sant Joan, l’import íntegre de la venda d’entrades es va destinar a aquest fi solidari.

L’alcalde va fer-ne entrega en un acte celebrat a les instal·lacions del Nàstic, que va comptar amb la presència del president del Club i també, dels capitans del Nàstic Genuine.

Aquestes donacions se sumen a moltes altres accions que el consistori pobletà va organitzant al llarg de l’any, amb la voluntat de contribuir a fins solidaris. Tal com destaca l’alcalde, Joan Maria Sardà: “Han estat diverses les accions fetes des del municipi en suport als sanitaris durant la pandèmia. Així mateix i de cara a les festes nadalenques, també organitzem visites als infants que estan ingressats a l’Hospital. La Pobla de Mafumet és un poble solidari i la nostra voluntat és la de mantenir aquest tipus d’accions que sensibilitzen a la ciutadania i la fan partícip en diverses qüestions del dia a dia de les persones”.