La Pobla de Mafumet celebra el Dia internacional de l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament pobletà organitza un taller sobre feminisme, que tindrà lloc la tarda de divendres, al Casal Cultural

La Pobla de Mafumet és un municipi socialment compromès amb diverses causes i, especialment, amb  la igualtat de gènere i la tolerància zero envers les agressions sexistes. Per aquest motiu i en el marc  de la celebració del Dia internacional de l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament pobletà té previst dur a terme una proposta cultural per ajudar a conscienciar sobre la xacra que  suposa aquest tipus d’agressions sexistes. 

Organitzat pel Col·lectiu Feminista Fridas, el taller “De què parlem quan parlem de violència masclista?” inclourà dues fases, com són la visualització del monòleg “No solo duelen los golpes”, de  Pamela Palenciano; i la posterior celebració d’una taula rodona per aprofundir en els temes tractats al  llarg del monòleg, així com altres qüestions d’interès per a les persones participants que puguin sorgir  en el desenvolupament de l’activitat. 

Per tal de fomentar-ne l’afluència d’assistents, així com per avançar alguns dels continguts que seran  tractats durant aquest taller, l’Ajuntament està fent difusió del mateix a les xarxes socials amb la  reproducció de tòpics i afirmacions que pretenen obrir el debat, com ara: les dones que continuen en  una relació de violència és perquè volen; els homes no maten, maten els assassins; per què no hi ha  un dia en contra de la violència envers als homes?; els homes també pateixen violència; els homes no  maltracten, maltracten els maltractadors; els homes i les dones ja fa temps que som iguals davant la  llei. El feminisme és una farsa; la violència no té gènere. 

L’objectiu d’aquestes publicacions és convidar els seus receptors a plantejar-se si estan d’acord o no  amb les afirmacions, així com convidar-los a participar del taller per poder expressar la seva opinió i  contribuir a trencar tòpics i dinàmiques. 

La proposta tindrà lloc aquest proper divendres 27 de novembre, de 18 a 20.30 h i al Casal Cultural. La  participació és lliure amb inscripció prèvia, que les persones interessades poden realitzar per via telefònica a l’Ajuntament, de 10 a 14 h. El telèfon d’inscripció és el 977 840 260.