La Pobla afronta la setmana central de la seva Festa Major del Lledó

La solemne missa i processó, així com la cercavila i l’espectacle pirotècnic centraran l’atenció el 2 de febrer, dia de la patrona del municipi

La Festa Major del Lledó a la Pobla de Mafumet ha superat ja el seu equador i s’endinsa ara en  la setmana gran, amb els actes litúrgics i festius previstos per al dia de la patrona i la  representació de l’obra teatral ‘El Tartufo’, amb Pepe Viyuela, com a plats forts per als propers  dies d’activitat festiva. 

Aquest proper dimecres, 2 de febrer, els veïns i veïnes del municipi estan cridats a l’església per  celebrar-hi, al punt del migdia, la solemne eucaristia en honor a la Mare de Déu del Lledó. la cita  litúrgica inclourà també la benedicció de candeles i un petit concert. Aquest acte, a més, serà  retransmès en streaming pel canal municipal de YouTube, a fi de facilitar-ne el seguiment per a  totes aquelles persones que puguin desplaçar-se fins a l’església. 

En finalitzar l’acte litúrgic, el protagonisme serà per a la cercavila festiva musical que,  amenitzada per Zeppelin, recorrerà els carrers del municipi. Ja a la tarda, l’església tornarà a  obrir les seves portes per celebrar-hi el final de la Novena, un acte que tindrà continuïtat en la  solemne processó en honor a la patrona i el posterior espectacle pirotècnic, que arrodonirà la  jornada del Lledó. 

Uns dies després, el dissabte 5 de febrer i al Casal Cultural, els més petits de la Pobla  esdevindran protagonistes de l’acte de lliurament dels xecs nadó als infants nascuts al municipi  durant l’any 2021 i als quals, degut a la pandèmia, l’Ajuntament no ha pogut oferir fins ara la  tradicional benvinguda i lliurament d’obsequis simbòlics, tal i com fa d’ençà que l’any 2012 va ser  instaurada aquesta iniciativa municipal. 

El mateix dissabte a la tarda, grans i petits gaudiran amb el correfoc adult del Lledó, a càrrec del  Ball de diables Els Set Pecats Capitals i altres colles convidades, mentre que l’endemà  diumenge, el programa festiu ofereix cites d’interès com la concentració de vehicles clàssics,  que tindrà lloc a la zona de les Moreres durant el matí; o el torneig de pàdel del Lledó, que serà  disputat durant tot el dia a les pistes del Complex Esportiu Municipal.

D’altra banda, els aficionats al teatre estan d’enhorabona ja que podran gaudir, en directe i per  només 5 euros, del ‘Tartufo’, amb Pepe Viyuela com a cap de cartell. El gran clàssic de Molière  arriba a la Pobla després d’haver estat en cartellera al Teatre Reina Victoria de Madrid.  L’espectacle arribarà a l’escenari del Pavelló pobletà a les 19.30 h del diumenge, en una  proposta cultural amb un rerefons solidari, ja que l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra a  col·laborar amb el Banc d’Aliments. Les últimes entrades a la venda estan disponibles a  poblamafumet.koobin.cat

Pel que fa als actes celebrats aquest darrer cap de setmana, cal destacar-ne el concert que Joan  Dausà va oferir la nit de dissabte i que va fer vibrar el nombrós públic que s’hi va donar cita. Tal i  com succeeix amb ‘El Tartufo’, l’Ajuntament destinarà també al Banc d’Aliments la recaptació  assolida amb la venda d’entrades del concert de Joan Dausà. 

Igualment participada va ser la gran festa infantil del Lledó, que va tenir lloc dissabte al matí, així  com el seguiment als Versots i correfoc infantil, a la tarda. Pel que fa a diumenge, el Ball de  diables Els Set Pecats Capitals -junt amb altres colles convidades- van despertar els habitants de  la Pobla a cop de timbal, mentre que el mercadet d’objectes de segona mà, la trobada d’intercanvi  de plaques de cava, el lliurament dels xecs nadó als infants nascuts durant el 2020 i una nova  sessió de la Novena van completar la jornada dominical. 

Cal recordar que la Festa Major del Lledó a la Pobla de Mafumet està sent desenvolupada d’acord  las protocols vigents en matèria de protecció de la salut i, per aquest motiu, els aforaments són  limitats per als espectacles i activitats en espais tancats, així com també és obligatori l’ús de  mascareta en tot moment, la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic o el manteniment de la  distància de seguretat. 

El programa d’actes complet està disponible al web municipal, poblamafumet.cat.