fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

La Costa Daurada redobla la vigilància davant un pont que es preveu calorós i més desconfinat

Les policies locals tornaran a col·locar tanques i faran servir drons com van fer durant la Setmana Santa

Els municipis del litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre intensificaran la vigilància policial pel pont del Primer de Maig amb el doble objectiu d’evitar l’accés a les segones residències i de garantir el compliment de les mesures de desconfinament. La previsió de bon temps i les sortides d’adults per passejar o fer esport a partir de dissabte han portat les policies locals de municipis com El Vendrell, Torredembarra, Mont-roig o Alcanar a reforçar els controls. Així, com ja van fer per Setmana Santa alguns d’aquests municipis tornaran a col·locar tanques, establiran més controls estàtics i tornaran a fer volar drons per enxampar els infractors des de l’aire. L’objectiu, insisteixen, és minimitzar el risc de contagi de covid-19.

A Calafell (Baix Penedès), aquest divendres es reforçarà la vigilància als accessos al municipi per evitar que hi accedeixi cap persona amb segona residència. El desplegament d’agents serà similar al que va haver-hi durant la Setmana Santa, però aquest cop no s’instal·laran tanques per bloquejar el pas dels carrers més turístics.

L’alcalde, Ramon Ferré, apunta que setmanes enrere el confinament era més sever i recorda que ara hi ha veïns que necessiten circular per anar a la feina. Ferré preveu que el bon temps i els dies festius provocaran un “efecte crida”, motiu pel qual reclama la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil per supervisar els accessos.

Ferré lamenta que “no hi hagi consciència de la situació i dels riscos que es corren”, en referència a les persones que van esquivar els controls durant la Setmana Santa per arribar al poble. Per això insisteix en blindar la vila i recorda que el nombre de contagis locals segueixen a l’alça, malgrat la tendència a conjunt de l’estat espanyol vagi a la baixa. Ferré tem que la corba ascendent de Calafell pot provocar un perjudici pels veïns de cara a aplicar la desescalada planificada pel govern central.

Pel que fa a l’accés a les platges, l’alcalde avisa que es reforçarà la presència policial per garantir que només l’utilitzen com a espai de passeig aquelles persones que viuen a un màxim d’un quilòmetre de distància. “Ja vam haver de posar multes per incompliments diumenge passat”, avisa, mentre recorda que el bany està prohibit. En aquest sentit, insisteix en el temor que l’aigua pugui ser una via de transmissió de la covid-19.

Al seu torn, aquest cap de setmana al Vendrell es desplegarà un dispositiu de seguretat que seguirà el patró del de Setmana Santa. Els agents es centraran en controlar els accessos al municipi, especialment a les zones més turístiques per evitar l’entrada de segons residents i visitants. En aquest sentit, al Vendrell sí que es preveu desplegar tanques en alguns punts estratègics. Pel que fa a les platges, de moment l’Ajuntament ha decidit mantenir-les tancades.

Torredembarra incorpora un dron i Vila-seca manté el tancament a la Pineda

A Torredembarra (Tarragonès) la Policia Local continuarà amb els controls que va implementar per Setmana Santa i s’ha reforçat amb els serveis d’un dron per tal d’observar i analitzar el comportament de la ciutadania. L’alcalde, Eduard Rovira, explica que el dispositiu s’ha adaptat a la nova situació de desconfinament. “Es tracta que la possibilitat de transmissió del virus sigui la mínima possible i per això vigilarem que la gent faci les sortides imprescindibles i amb la seguretat que toca”, explica.

A més, se seguirà incidint en controlar l’arribada de possibles visitants de segona residència, ja sigui amb els controls viaris o als supermercats –on també es controla que es respecti l’aforament permès. Segons Rovira, de l’anàlisi del consum d’aigua per Setmana Santa no es desprèn un gran increment de visitants al municipi, per la qual cosa confia que durant el pont aquesta mena de desplaçaments no es produeixin.

A Vila-seca (Tarragonès), la Policia Local tornarà a activar el dispositiu de tancament del nucli de la Pineda, que combina barreres físiques i controls policials. Les tanques de formigó segueixen instal·lades en set punts, de manera que només es pot entrar i sortir del nucli pel passeig de Pau Casals. “No podem anar enrere en la lluita contra aquesta pandèmia i per això mantenim limitats els accessos a la Pineda. Ho fem per tal de controlar els desplaçaments i les segones residències”, assenyala l’alcalde, Pere Segura.

Nou operatiu de control de circulació a Mont-roig

De la seva banda, la Policia Local de Mont-roig del Camp (Baix Camp) torna a posar en marxa un operatiu especial per evitar desplaçaments injustificats a primeres residències, en coordinació amb Mossos, Guàrdia Civil i les policies locals dels municipis veïns. En concret, es tallaran els accessos a la urbanització Bonmont, l’accés nord al Casalot, el camí Caseta Rellotge d’accés a la platja; a la urbanització Solemio, al carrer Alicia de la Rocha amb el pont de l’A-7, i als camins entre l’N-340 i la desembocadura de la riera Riudecanyes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Pérez, explica que el municipi té 22 urbanitzacions, moltes de les quals amb segones residències. En aquest punt és clau la col·laboració dels veïns habituals. “Com ja vam fer per Setmana santa intentem coordinar els controls per tal de fer embuts i colls d’ampolla, i posar-ho més complicat”, explica. A més de controls presencials es tornarà a fer ús del dron per identificar possibles vehicles que vulguin esquivar aquests controls. El dispositiu també disposa d’un altaveu per tal d’emetre avisos als infractors.

D’altra banda, el regidor apunta que encara “no està acabat de definir el que pot fer o no pot fer molta gent”, de manera que preveuen moltes més sortides i més dificultats per controlar-les. Tot i això, Pérez insisteix que la Policia Local continua aturant i preguntant als vianants. El cap de setmana passat, explica, els agents van enxampar quatre famílies de segona residència que havien sortit a passejar.

Alcanar i la Ràpita tornen a blindar-se

Els principals municipis turístics de la costa de l’Ebre tornaran a blindar-se durant aquest pròxim cap de setmana llarg del Primer de Maig, tal i com ja ho van fer al llarg de la Setmana Santa. Les policies locals es preparen per tres jornades de treball a fons.

A Alcanar (Montsià), per exemple, s’han reorganitzat els torns d’aquests dies laborables per concentrar esforços durant el cap de setmana. Es mantindran dos únics punts d’accés a les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja, amb controls policials durant bona part del dia, i amb tota la resta d’accessos tancats. L’alcalde, Joan Roig, creu que aquestes mesures s’han de mantenir davant el “degoteig” de vehicles amb visitants o propietaris de segones residències de l’àrea metropolitana de Barcelona detectats els últims caps de setmana.

També a Sant Carles de la Ràpita repetiran la mateixa fórmula utilitzada durant la Setmana Santa. S’habilitarà un únic accés al nucli urbà pel carrer Sant Josep -antiga N-340-, controlat permanentment per agents de la policia local. La resta d’entrades i sortides del poble romandran tancades i la policia local organitzarà controls mòbils a l’entorn dels supermercats i les zones més transitades de la població.

A l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), la policia local doblarà els torns aquest cap de setmana llarg. Es mantindran els talls de carreteres secundàries i els controls habituals a la rotonda d’accés a l’AP-7 o l’entrada de les urbanitzacions, principalment a l’entrada de Sant Jordi. Tot i això, però, en aquesta ocasió no està previst que s’estableixin tants controls en punts fixos sinó que s’incrementarà la vigilància dinàmica. L’objectiu, apunten, és garantir el correcte compliment de de les primeres mesures de confinament, amb la presència de menors i esportistes a l’espai públic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Pilar Romero, nova alcaldessa de Creixell

Notícia següent

Sant Pere de Ribes aprova un pla de xoc i reactivació municipal de 8.5 mE

Notícies relacionades