La Canonja aproparà la ciència i la tecnologia als ciutadans amb la Setmana de la Ciència

Se celebrarà del 12 al 21 de novembre amb diferents actes

Des de l’Ajuntament de la Canonja es reprèn la participació del nostre poble a la celebració de la Setmana de la Ciència que tindrà lloc entre els dies 12 i 21 de novembre i que coordina la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació.

El primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Salvador Ferré comenta que “la Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves”.

A la Canonja hi trobarem tot un seguit d’actes al voltant del món de la ciència.

Al Castell de Masricart hi haurà diferents actes. El primer el divendres 12 a les set de la tarda, Geyla Caridad Dubed, investigadora estudiant de doctorat del grup del professor Julio Lloret-Fillol, ens parlarà, sota el títol de “CO2 y H2O, grandes aliados”, del seu projecte de combustibles renovables i sostenibilitat, becat per l’Ajuntament de la Canonja, fruit de la col·laboració amb l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

El dimarts 16, també a les set de la tarda, gaudirem d’una sessió de monòlegs científics que en clau d’humor ens presenta “Big Van Ciència” i que ja ens han visitat en diverses ocasions. I el divendres 19 tindrem una xerrada informativa sobre la Covid-19 a càrrec de l’Equip d’Atenció Primària de la Canonja.

El dissabte dia 20 a dos quarts de dotze del migdia, en Miquel Guardiola, responsable de socialització de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), portarà a terme al pati del Castell de Masricart una demostració d’elements prehistòrics. Així mateix, dins de la setmana de la ciència hi haurà tot un seguit d’activitats adreçades a l’escola i l’Institut per tal de donar a conèixer diferents àmbits en el camp de la investigació.