Ja estan en marxa els actes de la festa major de Sant Pere de Perafort

Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, va ser l’encarregat de pronunciar el tradicional pregó

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Torna a Perafort la celebració de la festa major en honor a Sant Pere i ho fa, com és d’esperar,  marcada pel seguiment de totes les mesures per evitar la propagació de la Covid. Com marca la  tradició, la lectura del pregó de festa major va representar ahir, l’inici oficial d’aquesta celebració.  Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, va ser l’encarregat de  pronunciar el tradicional pregó de festa major. 

Amb un discurs proper, Sancho es va adreçar als assistents per parlar-los de la seva vinculació  tant professional com personal, amb el municipi de Perafort i Puigdelfí. En aquest sentit, va  recordar que quan era petit, sortia amb els pares a passejar pels pobles de la província i que en  aquelles sortides de cap de setmana, feien parades a Perafort on compraven les seves  tradicionals coques. A nivell professional, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona  va destacar “la bona relació de veïnatge existent amb el municipi que ha acollit amb bon gust a les  empreses que, com Repsol, s’han anat instal·lant als seus terrenys”.  

Per la seva banda, durant l’acte del pregó l’alcalde va voler incidir en el fet que aquesta era una de  les primeres trobades “després de l’aturada d’un any que tots hem viscut a causa de la Covid. Ha  estat un any difícil amb les greus conseqüències que ha tingut per a les persones i que tots  coneixem de sobres. Per sort, però, anem avançant amb el control d’aquesta pandèmia i això ens  permet poder tornar a gaudir avui d’aquest acte tan destacat de la nostra festa major en honor a  Sant Pere”.  

Després del pregó, els veïns i veïnes del poble van poder participar en el també habitual Sopar de  Gala que aquest any, per primer cop, es va celebrar a la plaça de l’Església i que va estar  amenitzat per l’actuació del monologuista Guillem Estadella.  

Entre els actes programats amb motiu de la festa major, durant el passat cap de setmana ja van  tenir lloc les primeres activitats. D’una banda, es van dur a terme els partits de pàdel en el marc del  segon Torneig Sant Pere de Pàdel organitzat pel Club Pàdel de Perafort. Així mateix, també es va  disputar un partit de futbol de solters contra casats i la volta ciclista 54è Gran Premi Sant Pere  Memorial Ramon Falcó, una de les voltes ciclistes que gaudeix de més tradició al conjunt de  Catalunya. 

Els actes amb motiu de la festa major de Sant Pere de Perafort s’allargaran fins al proper  diumenge. Durant aquests dies, hi ha previstos diversos actes pensats perquè tant grans com  petits, puguin passar una bona estona i que ho facin sempre seguint les mesures de seguretat  establertes en cada moment per protegir-se contra la Covid.  

Aquest dimecres, els més petits podran gaudir amb els diversos inflables que s’han instal·lat al  carrer Joan Palau i a la Pista Poliesportiva del poble, mentre que dijous, es durà a terme una  masterclass d’aeròbic a la plaça de l’Església i un espectacle de teatre a càrrec de la Companyia  Mortelo & Manzani.  

De cara al cap de setmana, hi ha prevista la celebració d’alguns dels actes que acostumen a tenir  més bona acollida. D’una banda, divendres tindrà lloc la Nit Jove amb l’Orquestra Los Tremendos.  D’altra banda, dissabte al matí, els petits i les petites podran divertir-se amb els jocs d’aigua que  s’han previst al carrer Joan Palau. El mateix dia, també hi haurà la cercavila popular amb la  Llumeneta i la Llumeneta’s Band i l’actuació de l’Orquestra La Principal de la Bisbal.  

L’últim dia de la festa major se celebrarà la missa solemne en honor al patró, la qual comptarà  amb la participació de la Coral Prades Cor. També tindrà lloc el sopar de pa amb tomàquet, al  carrer Joan Palau, i el castell de focs que posarà punt final a la festa major de Sant Pere d’aquest  2021.