El Govern central envia tres mitjans aeris més per a l’extinció de l’incendi de Santa Coloma de Queralt

Aquestes aeronaus sumen una capacitat de càrrega d'aigua superior als 32.000 litres

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha ampliat amb tres mitjans aeris el nombre d’aeronaus que posa a disposició de la Generalitat de Catalunya per ajudar en les tasques d’extinció de l’incendi declarat al terme municipal de Santa Coloma de Queralt, a la província de Tarragona.

Els tres nous mitjans aeris se sumen als que ja hi ha actius: tres avions amfibis de gran capacitat, desplaçats des de Torrejón (Madrid), Matacán (Salamanca) i Saragossa; dos avions amfibis de capacitat mitjana, emplaçats a Reus (Tarragona); i dos helicòpters Kamov, un de Plasencia de la Montaña (Osca) i un altre de las Minas (Guadalajara).

Aquestes aeronaus sumen una capacitat de càrrega d’aigua superior als 32.000 litres, destinada a sufocar les flames detectades aquest dissabte, a les 15.18 hores, a la Conca de Barberà.

A més, la Brigada Forestal de Lubia (Soria), participa en les tasques d’extinció sobre el terreny, juntament amb els seus mitjans aeris, que aporten 2.600 litres més.

Els mitjans aeris i terrestres del MITECO també estan participant en l’extinció de l’incendi de Lietor (Albacete). En aquests treballs actuen dos avions amfibis de gran capacitat i dos helicòpters Kamov, de Huelma (Jaén) i Caravaca (Múrcia). Aporten una capacitat de càrrega superior als 20.000 litres. Sobre el terreny treballa la Brigada Forestal de la Iglesuela (Toledo).

En l’incendi declarat a Villarrasa (Huelva) està treballant aquest matí un helicòpter Kamov, amb capacitat per carregar 4.500 litres.

La mobilització, seguiment i coordinació de les actuacions dels mitjans del Ministeri es duu a terme des del Centre de Coordinació de la Informació sobre Incendis Forestals (CCINIF), situat a Madrid, juntament amb el suport del personal tècnic repartit per les diferents bases dels mitjans aeris.