El brot de la residència de Falset afecta 109 avis i 22 treballadors i s’han registrat 16 defuncions

L'Ajuntament demana a la gestora del centre que "faci un esforç suplementari" per informar els familiars

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El brot de la residència Les Vinyes de Falset ja afecta 131 persones: 109 positius són residents i 22 treballadors del centre. Al centre hi ha 118 residents i 57 treballadors. Des que es va detectar el primer cas a mitjans de setembre han mort 16 persones, 11 de les quals a la mateixa residència.

L’Ajuntament de Falset ha emès un comunicat on torna a reclamar a l’empresa gestora de Les Vinyes que “faci un esforç suplementari” per reforçar la informació als familiars i ha reiterat la seva col·laboració amb el centre i el Departament de Salut. El consistori recorda que s’ha implicat “en tot allò que li demana Salut”, com per exemple, la crida i recerca urgent de personal per a la residència.

Després d’un plenari aquest dimarts marcat pel brot de covid-19 que pateix la residència Les Vinyes de Falset, l’Ajuntament ha defensat que està compromès en la lluita contra la pandèmia i que ha demostrat que, des de les seves competències, “ha pres i pren” iniciatives per aturar-la, convocant i coordinant voluntariat, suspenent activitats quan ha calgut i contractant agents cívics.

L’Ajuntament de Falset ha traslladat les preguntes del grup municipal Falset Pot Més sobre la gestió feta per la Residència Les Vinyes, als organismes competents per resoldre-les amb “informació tècnica i sanitària” i ha apuntat que “aquests debats necessaris i legítims”, “caldrà fer-los quan pertoqui i després d’una anàlisi exhaustiva de la situació”.

Falta de recursos

Des de la CUP Priorat han denunciat que “la manca de material i de personal” han contribuït que el focus de covid a Les Vinyes “sigui de grans dimensions” i han assenyalat que “no s’han seguit els protocols indicats” per contenir el brot. “El Priorat té un elevat percentatge de població envellida, i per tant de risc, i no pot arriscar-se a un major descontrol de la pandèmia”, han advertit. El Grup de Salut de l’organització demana “la intervenció immediata de la residència Les Vinyes per l’opacitat de les seves actuacions, la manca de condicions laborals i de recursos adequats, que dificulta les cures i l’incompliment de les normes higièniques i de seguretat bàsiques en situació de pandèmia”.