Instal·laran caixers automàtics en una dotzena de municipis petits del Camp i l’Ebre

La Diputació de Tarragona i CaixaBank signen un conveni amb aquests pobles amb l'objectiu de facilitar el pagament de tributs

Els veïns de dotze municipis petits del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran fer els seus tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació de Tarragona, sense haver-se de desplaçar. Un acord entre la Diputació, CaixaBank i la dotzena de municipis permetrà instal·lar caixers automàtics d’última generació a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, el Montmell, Garcia, Godall, la Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. Es tracta de municipis que en l’actualitat no disposen de cap dispositiu d’aquest tipus. L’objectiu és que aquests pobles ho tinguin més fàcil a l’hora de pagar els tributs, segons informen fonts de la institució supracomarcal.
En concret, l’acord consisteix en la instal·lació de dispositius denominats com a ‘Punt Groc’ en espais municipals o en indrets d’ús públic. A més, des dels caixers de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics podran fer altres gestions, com per exemple, treure diners o fer transferències, entre d’altres.

El conveni, que aquest dijous han signat el president de la Diputació, Josep Poblet, el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, el president de BASE, Joan Piñol, i els alcaldes i representants dels dotze municipis preveu que CaixaBank, la Diputació i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer.

De la seva part, CaixaBank aportarà la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius, els municipis facilitaran l’espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d’aquest sistema.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que es tracta d’un exemple únic al país, que, està obert a noves incorporacions de municipis en el futur. El president de BASE, Joan Piñol, ha afegit que, amb aquest acord, no sols es beneficien del servei els municipis signants, sinó també els habitants d’altres municipis de la rodalia.

Per la seva banda,, Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, ha explicat que “afavorir la inclusió financera és una de les prioritats estratègiques de l’entitat, a més d’un pilar de l’estratègia de responsabilitat corporativa”. Actualment, CaixaBank té presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 93% dels municipis de més de 5.000 habitants. .

Finalment, com a portaveu dels municipis signants, l’alcalde d’Albinyana, qui també és secretari general de la Presidència de la Generalitat, ha ressaltat el caire útil d’aquest acord, així com la sensibilitat de la Diputació per arribar arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, ha agraït a la institució i a CaixaBank l’esforç fet en pro del territori i de les seves persones, en una aliança estratègica entre els àmbits públic i privat.