fbpx

Dani Esparza: “Vull per a Perafort el mateix que Pedro Sánchez ha fet a Espanya”

Avatar photo

Junts i PSC van arribar a un acord per governar Perafort i Puigdelfí després del 28M. Dani Esparza, líder dels socialistes, es va quedar amb la primera tinença d’alcaldia i les regidories de Seguretat Ciutadana, Via Pública, Medi Ambient i Parcs i Jardins. Entrevistem Esparza per parlar d’aquest acord de coalició i els reptes que encara.

 

Vostè ha estat en vàries ocasions a l’oposició i ara està al Govern municipal com a primer tinent d’alcalde i responsable de diverses àrees. Per què ha decidit en aquesta ocasió entrar al Govern?
Doncs pel mateix que anteriorment vaig estar a l’oposició, per fer política i mirar de fer avançar la qualitat de vida dels meus veïns de Perafort i Puigdelfí. Abans entenia, donada la correlació de forces, que ho podia fer millor des de l’oposició i ara he entès, amb la mateixa convicció de fer política en positiu, que podia ser més útil des del Govern. El PSC, sempre ho hem dit, som un partit de Govern. Ho som quan estem en el Govern i ho som quan estem a l’oposició. Crec, en aquest sentit, que Salvador Illa ho va demostrar a la perfecció quan va negociar i pactar els actuals pressupostos de la Generalitat tot i ser el cap de l’oposició. Primer, ser útils als nostres conciutadans i, segon, ser conseqüents amb això. Les baralles, els insults i les desqualificacions no ens interessen.

 

Política útil? Què vol dir això exactament segons vostè?
Miri, jo sempre poso el mateix exemple: vull fer a Perafort i Puigdelfí el mateix que el president Pedro Sánchez està fent a Espanya i que Salvador Illa també està fent a Catalunya. És a dir, marxar del fangar de les divisions i de les batalletes de campanar i orientar-nos altre cop cap al progrés sense deixar ningú abandonat a la cuneta. En essència, és així de senzill. Crec que la ciutadania així ho percep i per això els socialistes guanyem vots elecció rere elecció. Alguns companys, de fet, defineixen el PSC com el Partit del Sentit Comú. No els falta raó… I aquest canvi a millor que hem tingut al Govern d’Espanya i el que tindrem a la Generalitat quan Salvador Illa sigui president és el que jo vull portar a Perafort i Puigdelfí. La mateix manera d’actuar en política, la política útil, sigui dit amb tota humilitat.

 

Baixem a les realitat concretes, quines àrees porta i quines actuacions destacaria?
La veritat és que soc titular d’àrees on hi ha molta feina a fer perquè estan en el primer nivell de les actuacions relacionades amb el dia a dia de les persones: medi ambient, seguretat ciutadana, via pública i parcs i jardins. M’agrada que em parin els veïns pel carrer per explicar-me els problemes més immediats que tenen i m’encanta quan els puc resoldre. Parlo d’una vorera en mal estat, d’un fanal que no funciona correctament, d’aquell carrer que està malmès, de les petites coses a arreglar, etc. Tots els que em coneixen saben que el que em fascina de la política local és poder parlar directament amb els meus convilatans i escoltar els meus veïns. Aquest tracte directe és vital. Deia abans que som un partit de Govern però afegeixo també que som un partit que està a peu de carrer, compatint inquietuds i anhels amb la gent, fet que ens reconeixen fins i tot els nostres adversaris polítics.

 

Primer estadi: tinent d’alcalde de Perafort, quin serà següent pas?
Primer estadi: Perafort i Puigdelfí. Següent pas: Perafort i Puigdelfí i subsegüent pas: Perafort i Puigdelfí. El meu compromís amb el poble és total i absolut, al 100%. Jo no em plantejo la política municipal com un trampolí per a després no-sé-què, al contrari, em plantejo el meu treball polític a l’Ajuntament com el que més m’agrada: poder ajudar a la meva gent, a la gent del poble. Aquesta és la meva ambició política, no trobaran cap altre. Ni estic per “forrar-me”, ni per vanitat personal, ni per després ser diputat o el que sigui. No, estic per convicció i perquè m’estimo Perafort i Puigdelfí. Punt final.

 

Ha quedat clar, alguna cosa a destacar de la seva gestió municipal?
Bé, sempre és difícil discriminar, però m’agradaria subratllar la importància que estem donant a la necessària seguretat ciutadana, potenciant la tasca que duen a terme els dos vigilants municipals. Sempre he dit que sense seguretat no hi ha llibertat i malgrat que tenim uns paràmetres òptims sempre hem d’esforçar-nos per millorar-los encara més i poder garantir una seguretat ciutadana impecable. En aquesta línia seguirem treballant fins a final del mandat.

 

Què és el que li agrada més del seu poble?
La manera de ser de la gent de Perafort i Puigdelfí. L’esperit de lluita que sempre han demostrat -recordo, per exemple, els mesos més durs de la pandèmia-. Quan sembla que les adversitats ens tombaran aquest esperit de poble aconsegueix superar qualsevol repte. És fascinant. De fet, és com una manera de combinar la nostra identitat, la llibertat i una vida digna per a tots i totes en un compromís que no acaba mai. Per això, li reconec, estic enamorat de Perafort i Puigdelfí. I tenint aquest tarannà tan suggerent a diari vostè creu que vull marxar fora vila per fer de diputat o del que sigui? No gràcies.

 

Jo no dic res, soc un periodista que fa preguntes. I en aquest sentit, li formulo la darrera: quin és el poble ideal que imagina?
El veig cada dia diàriament però el podria concretar així: un poble que ofereixi futur i llocs de treball sobretot a la nostra gent més jove, que sigui acollidor i integrador des del respecte a la nostra identitat i a l’esperit del que li parlava abans, on tots els nens i nenes tinguin una educació de qualitat, on la gent gran gaudeixi -com es mereix- d’una jubilació plena i digna, i on ningú -absolutament ningú- hagi de marxar del poble per manca de perspectives de futur. Aquest és el municipi líder que anhelo i que, n’estic segur, serem capaços de construir entre tots. Quan anem tots a una Perafort i Puigdelfí seran imparables…

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Bombers treballen en un incendi forestal al Gironès

Notícia següent

El servei de canguratge “Dedica’t a tu” torna a la Conca de Barberà

Notícies relacionades