Salou aposta per un cicle de xerrades especialitzades pels pares

Les xerrades estan destinades a temàtiques que poden ser útils pels pares com les infeccions freqüents, l'alimentació i els hàbits de la son dels nens

La regidora d'Infància i el personal del CAR de Salou. Foto: EF

El projecte d’Escola Mares i Pares, organitzat per la regidoria d’Infància i el CAR de Salou, s’iniciarà la setmana vinent. El projecte consisteix en diferents xerrades gratuïtes donades per professionals especialitzats del CAR de Salou, que es realitzaran a l’antiga estació del Carrilet (actualment, el Centre Infantil El Carrilet). Les xerrades es duran a terme cada dos mesos i estan destinades a temàtiques que poden ser útils pels pares com les infeccions freqüents, l’alimentació i els hàbits de la son dels nens, entre altres.

Aquesta nova iniciativa pretén ajudar als pares en les seves inquietuds i problemes que poden sorgir amb els seus fills. “Veiem que hi havia mancances en l’àmbit informatiu dels pares que venien a les consultes del CAR”, ha assenyalat Montse Tomàs, adjunta d’Infermeria CAR de Salou. I ha afegit: “Ens vam interessar en aquest projecte perquè és un espai fora del Centre d’Atenció Primària i, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, es pot difondre més fàcilment”.

Per la seva banda, Júlia Gómez, regidora d’Infància de l’Ajuntament de Salou, ha destacat que la participació del CAR de Salou és essencial perquè “a Salou tenim un CAR que és referència al territori i ho hem d’aprofitar”. El municipi no tenia cap projecte que fos semblant a aquest, “sempre ens centrem molt en els tallers centrats en els nens petits, però poc en els adults; per això esperem que sigui un èxit”, ha assenyalat la regidora d’Infància.

La primera xerrada serà el dijous 13 per la pediatra Miriam Domingo del CAR de Salou, que tractarà sobre el tema de la febre. De les 10.30 a les 11.30 hores, la pediatra Domingo explicarà als pares consells pràctics per quan els seus fills tinguin febre. “Sobretot, es busca desmitificar una mica aquesta por que els pares tenen per la febre”, ha explicat Miriam Domingo. Aquesta xerrada i les següents tindran un aforament de 33 persones. Per reservar la plaça a cada xerrada individual, les inscripcions es poden fer en el mateix Centre Infantil El Carrilet i són totalment gratuïtes.