Roda de Berà acollirà l’11a edició del Festival Internacional de Cinema en Català

L’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català dedicarà l’edició a les localitzacions cinematogràfiques

La localització és l’escenari on té lloc l’escena i serà l’eix vertebrador de l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebrarà a Roda de Berà del 4 al 10 de juny del 2018.

El FIC-CAT ha dedicat cada edició a un eix temàtic concret, sempre referent al món cinematogràfic, i en aquesta ocasió vol donar rellevància a les localitzacions, indrets escollits amb molta cura i amb la màxima precisió possible, que bé poden ser interiors o exteriors, naturals o recreats, amb l’objectiu de crear l’escena adequada per a cada ocasió per tal que, un cop fet el muntatge final, l’espectador ho trobi el més real possible.

Per a aquest motiu, l’edició comptarà amb un guardó a les millors localitzacions, que serà premiat amb un trofeu FIC-CAT i 500 €.

A més a més, el Festival vol fer partícip a tothom i posa en marxa un repte: cercar les millors localitzacions. Qualsevol tipus d’espai i/o decorat pot ser susceptible de ser una localització de rodatge: construccions històriques i religioses; paisatges urbans, rurals i naturals; cases modernes, antigues i abandonades; instal·lacions esportives, cellers, edificis, granges, ascensors, etcètera.

La participació està oberta als majors de 18 anys i és a través d’Instagram, mitjançant l’etiqueta #locficcat. Qui vulgui participar ha d’enviar entre 3 i 5 fotografies per localització, amb l’etiqueta indicada, amb un títol i fent una breu descripció del tret que la diferenciï i la faci especial. Caldrà una visió àmplia, les d’exterior des de diferents angles; i si és una habitació, fer la foto des de la cantonada, de dia i amb llums oberts. Entre les millors localitzacions se sortejaran entrades de cinema i invitacions per a la gala de cloenda del FIC-CAT 2018. A més a més, les millors localitzacions podran formar part de la base de dades de Cataluna Film Commission.

L’onzena edició del FIC-CAT contempla les categories llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip, centre educatiu i Jove 48 Hores. Les inscripcions ja són obertes i cal fer-les a la pàgina web. El període d’inscripció finalitzarà el 25 de març de 2018.