Pere Aragonès a Pablo Casado: “Catalunya no es conquereix, és de la seva gent”

El vicepresident del Govern diu que calen "fonaments amplis, forts i diversos per construir una república ben alta"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha respost aquest dissabte a la tarda al nou president del PP, Pablo Casado, que “Catalunya no la conquereix ningú, perquè és de la seva gent, d’aquesta societat”, i ha assegurat que els catalans “conqueriran la llibertat del país amb democràcia, civisme i mobilització pacífica”. A més, ha dit que per aconseguir la república calen majories “àmplies i diverses”.
En l’acte polític central de l’Acampada Jove, organitzada per les joventuts d’ERC a Montblanc, Aragonès ha dit que els independentistes no aspiren a exercir el poder a les institucions “pensant a conquerir territoris com si fossin possessió d’algú”, sinó que només pretenen “conquerir la llibertat del país”. “Ningú conquerirà els anhels de llibertat del poble, ens trobaran a tots amb democràcia, civisme, mobilització pacifica i àmplia davant, el Govern a davant, acompanyat del jovent republicà i de totes les organitzacions socials del país”, ha conclòs.
En el seu discurs a Montblanc, Aragonès també ha afirmat que volen “construir una república tan gran, tan alta i tan ampla, que hi càpiga tothom” i que per fer-ho calen “fonaments ben grans, forts, amples i diversos”, perquè “quan més àmplies siguin les majories, més fortes seran i més a prop de la victòria” es trobaran els independentistes. Per això, ha instat els joves a “transformar el dolor” per l’empresonament i “exili” dels polítics en “energia”.
Aquesta energia, ha dit cal acumular-la per a la “propera batalla”, vaticinant que “vindran nous octubres”, que ha dit que els independentistes guanyaran i aconseguiran la república catalana. Per fer-ho, ha explicat, cal que la ciutadania s’organitzi, i per això ha elogiat el paper de les JERC, que ell fa anys va liderar, per oposar-se a “la dreta reaccionària que es torna a organitzar”, en referència a PP i Cs.
A l’acte també ha parlat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, secretària de Joventut i també antiga membre de les JERC, que ha criticat la “deriva antidemocràtica” de l’estat espanyol i la “justícia arbitrària que persegueix demòcrates”. “L’estat està disposat a tot per aturar-nos, però tenim una mala notícia per a ells: nosaltres no ens aturarem, no ens cansem, no defallim”, ha explicat, recordant vicissituds dels 87 anys d’història del partit.
El portaveu de les JERC, Pau Morales, ha dit que el 20-S “l’estat va assaltar les institucions perquè pensava que això anava de quatre líders, però van trobar un poble organitzat, i ningú es va resignar ni rendir”. Morales ha recordat les paraules de Forcadell quan va dir-los: “No ens ploreu, reivindiqueu-nos”.