Continua la recerca del jove desaparegut al pantà de Siurana

Els Bombers de la Generalitat han reprès aquest matí les tasques de recerca del jove de 29 anys desaparegut la tarda de divendres al pantà de Siurana (Priorat), el qual es va llançar per recollir una pilota i del qual ja no va sortir.

Els Bombers han informat aquest diumenge que a la zona han tornat per treballar nou dotacions terrestres, amb submarinistes i dues embarcacions, a més de dos submarinistes dels Bombers de Barcelona. A l’equip de rescat s’ha incorporat aquest diumenge un gos rastrejador.

En la jornada d’ahir, els treballs de recerca es van centrar a la zona més pròxima a l’illa existent al pantà, l’últim punt en el qual es va albirar la víctima, on es van fer immersions mentre les embarcacions feien el rastreig a la superfície del pantà.

En aquesta zona van emprar una tècnica de cerca per fileres, marcades amb una corda plomada, la qual cosa permet una inspecció “intensiva”, pentinant el fons de l’embassament a una profunditat d’entre 12 i 24 metres, però amb mala visibilitat i una temperatura de l’aigua de deu graus.

En la jornada de divendres, els submarinistes van fer immersions a 21 metres de profunditat i es va usar una sonda des de les embarcacions per intentar localitzar l’home desaparegut.