Comença la cinquena edició dels Pressupostos Participatius a la Canonja

Pressupostos participatius La Canonja. Imatge cedida per l'Ajuntament de la Canonja

Avui 14 de juny comença oficialment la cinquena edició dels Pressupostos Participatius amb l’obertura del termini perquè els canongins i canongines elaborin i enviïn les propostes d’inversió que creguin que són importants i necessàries pel poble. I és que aquest procés pretén ser un canal efectiu de democràcia participativa, atorgant a la ciutadania la capacitat de decidir com es destinaran 200.000 € de la partida d’inversions del pressupost municipal del 2022.

Així doncs, del 14 de juny al 4 de juliol, els ciutadans i ciutadanes de 16 anys o més  empadronades a la Canonja podran fer arribar les seves propostes a través del formulari online que s’activarà a la pàgina web municipal o en paper, omplint el formulari grapat en al butlletí que es reparteix a tots els domicilis canongins i dipositant-lo o bé a la bústia exterior de l’Ajuntament (24 h) o a la urna de recepció del Castell de Masricart (els matins de dimarts, dimecres i divendres de 9 a 13 h i les tardes de dilluns a divendres de 16 a  20h, fins el 21 de juny que començarà l’horari d’estiu obrint de dilluns a divendres de 9 a 13h i les tardes de dilluns de 16 a 20 h).

Aquestes propostes hauran de passar un estudi de validació tècnica per tal que del 15 al 31 d’octubre es pugui realitzar la votació popular per escollir les propostes guanyadores. En aquest sentit, l’any passat es va incorporar un nou requisit important en aquest procés de selecció que estableix que les propostes hauran de ser escollides per més d’un 15 % dels votants per ser seleccionades.

El regidor de Participació Ciutadana, Salvador Ferré ens comenta que “es poden tornar a fer propostes que ja s’havien formulat en anys anteriors i que no van rebre el suport necessari per sortir escollides”. També anima als veïns de la Canonja a participar d’aquest procés, “fent propostes concretes, d’interès general i que facin referència a inversions”.