L’antiga presó de Tarragona és un dels edificis emblemàtics de la ciutat i que més històries amaga darrere de les seves parets. Després quasi una dècada sense reclusos, aquests l’utilitzaran per compartir la seva ‘Vida quotidiana’ amb el 4t concurs de fotografia de Centres Penitenciaris Mas d’Enric-2024.
Les presons i la vida que en tenen les persones que compleixen condemna dins d’aquestes són un tema recurrent per pel·lícules i sèries. Tot i això, aquesta visió que en tenim de la normalitat en aquest espai s’allunya de la realitat i els mateixos protagonistes s’han encarregat de compartir les seves experiències a través de la fotografia.
Reclusos de set centres penitenciaris participen en el concurs
Els interns dels Centres Penitenciaris Brians 1, Brians 2, Quatre Camins, Puig de les Basses, Ponent, Lledoners i Mas d’Enric han participat en la competició fotogràfica. La temàtica d’aquesta quarta edició ha estat la ‘Vida quotidiana’ i els participants han mostrat l’entorn, les activitats i el seu dia a dia als diferents espais de les presons catalanes.
L’exposició està formada per 30 fotografies que han estat seleccionades entre les 155 que van rebre els organitzadors. Aquestes es podran trobar al Mòdul 2 de l’antiga presó de Tarragona, situada al costat del Corte Inglés i que és considerada bé cultural d’interès local.
‘El nostre reflex’ és la fotografia guanyadora
Tal com ha afirmat el Diari de Tarragona, la instantània guanyadora del concurs ha sigut d’una reclusa del Centre Penitenciari Mas d’Enric, titulada ‘El nostre reflex’. La imatge en blanc i negre mostra l’ombra d’una persona jugant a bàsquet i s’ha imposat a la captura d’un grup d’interns de la presó de Lledoners que ha aconseguit el segon premi.
L’exposició estarà disponible fins al 29 de novembre, els dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13 hores i dimarts i dijous de 16 a 17 hores. En els passadissos del Mòdul 2 de l’antiga presó de Tarragona es podrà veure la soledat, la cruesa o la realitat dels interns dels centres penitenciaris de Catalunya, una ‘Vida quotidiana’ que poques vegades s’havia mostrat a la ciutadania.