Tarragona tindrà tres nous busos articulats

La idea és renovar tota la flota de manera progressiva

Josep Fèlix Ballesteros, Begoña Floria i Néstor Cañete durant la presentació. Foto: Laura Vargas-Machuca

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la presidenta de l’EMT, Begoña Floria i el gerent de l’EMT, Néstor Cañete, han presentat els tres nous autobusos articulats que s’incorporaran al servei de bus urbà de l’Empresa Municipal de Transports durant el mes d’abril.

Floria ha esmentat que es tracta de la primera gran operació de renovació de la flota d’autobusos, que passaran de 80 a 150 places. Aquesta adquisició “ens permetrà cobrir línies amb major densitat de gent i solucionar els problemes d’aforament en hores puntes”. Les línies beneficiades seran la 54, que fa trajecte de Bonavista a Sant Pere i Sant Pau, la 41, que cobreix la Zona Educacional i la 42, que cobreix el Complex Educatiu.

L’alcalde ha assenyalat que aquesta renovació és una notícia molt esperada perquè “fins ara estàvem enganxats per un rènting de dos milions d’euros anuals que ens impedia invertir”. Durant el 2019 es renovaran 11 autobusos, tres articulats, cinc de 12,5 m i 3 de 10,5 m. La idea és renovar progressivament tota la flota. També ha aprofitat per fer balanç del projecte de gratuïtat del bus dient que “l’acceptació ciutadana ha estat molt positiva, més de 5.000 persones han adquirit la nova targeta i això demostra que és un projecte d’èxit que no tindrà marxa enrere”.