Tarragona estrena un nou aparcament dissuassiu

Aquest nou aparcament està ubicat al Passeig de la Independència i dsiposa de 62 places

Des d’aquest dimecres, els conductors i les conductores poden utilitzar un nou aparcament dissuassiu a Tarragona. Aquest nou aparcament està ubicat al Passeig de la Independència -davant la Tabacalera- i diposa de 62 places. La tarifa d’aquest nou aparcament serà de Zona taronja, 1 euro al dia, i l’horari de regulació és de dilluns a divendres, excepte festius, de 9 a 14h i de 16 a 20h.

L’acte d’inauguració va comptar el conseller i president d’Aparcaments Municipals de Tarragona, Josep Acero, el primer tinent d’alcalde, José Luís Martín i el gerent de l’empresa, a banda de diversos treballadors municipals. Acero ha explicat que “vam tenir la mala sort de tenir un contracte precari del pàrquing de la Tabacalera i el vam perdre, però perquè així estava signat per contracte”. A més, Acero també ha afegit que “el primer aparcament és aquest, però us puc anunciar que en el termini d’un mes  i mig o dos, podrem inaugurar l’altre aparcament dissuassori que serà més gran que aquest i comptarà amb 275 places a 500 metres d’aquí”. Acero ha recalcat que “era una de les assignatures pendents que teníem al perdre aquest aparcament i estem molt contents de poder-lo inaugurar” i que “és política nostra ampliar moltíssim la xarxa d’aparcaments dissuassoris, ja que són aparcaments d’un euro al dia i que afavoreixen moltíssim la rotació, sobretot per la gent que ve a treballar o a passar el dia”.

El cost de les obres ha estat de 55.000€ i s’han realitzat les tasques d’enderrocament, il·luminació i arranjament. Des del consistori no han descartat que en un futur, el mateix pàrquing es pugui ampliar i així poder ubicar noves places d’aparcament en un futur.

Per altra banda, el segon nou aparcament que es construirà prop del de Passeig de la Independència, serà habilitat pròximament està ubicat a la carretera 340, a l’antiga carretera de Constantí i afegirà 275 places més, segons ha explicat el conseller.

En aquests moments, la ciutat de Tarragona compta amb diversos espais dissuassius ja existents amb la mateixa tarifa Taronja (1€ al dia i 0,40  € per als residents del sector) i són els següents: el Passeig Torroja amb 53 places, el de Joan XXIII amb 95, el del barri dels Músics amb 454, la Part Baixa amb 194 i el carrer Enric d’Ossó amb 92. D’altra banda, Tarragona també disposa d’espais dissuassius gratuïts d’aparcament al Cementiri -que compta amb 120 places- i el de Sant Pere i Sant Pau amb 154. Acero també ha reconegut que a l’àrea fora de les Muralles de Tarragona “s’estan negociant dos aparcaments més. Un de tres plantes i un altre de una planta» però de moment cal esperar per conèixer l’ubicació”, ha conclòs.