L’ACA comença els treballs per adequar la llera del riu Francolí

Les primeres actuacions són als barris de Sant Salvador i Sant Ramon

Pla obert dels membres dels cossos d'emergència que treballen en el cinquè dia del dispositiu de recerca dels quatre desapareguts pels aiguats en el tram sud del riu Francolí a Tarragona. ACN.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), a través de Forestal Catalana, ha començat els treballs per adequar la llera del riu Francolí a l’entorn de la ciutat de Tarragona, arran dels aiguats registrats a finals del passat mes d’octubre. Les actuacions, que s’han iniciat als barris de Sant Salvador i Sant Ramon, tenen un cost proper als 169.000 euros i es duran a terme en un tram del riu de més de 4.400 metres. Els treballs tenen l’objectiu de garantir la lliure circulació de l’aigua. Serviran per retirar arbres morts i caiguts, taps de vegetació i altres acumulacions de residus. D’altra banda, l’actuació també consistirà a reperfilar la llera, redistribuir els sediments i adequar-la a futurs episodis de pluges.
La declaració d’emergència arran dels aiguats del passat 22 i 23 d’octubre preveu un total de 47 actuacions a la demarcació de Tarragona, amb una inversió propera als 4,5 MEUR. Hi ha 30 actuacions en curs i tres finalitzades.