Entren en funcionament els nous semàfors del centre de Tarragona

Aquesta intersecció és la darrera que quedava sense regular en la zona delimitada per l'avinguda de Roma, la Rambla Nova i l'avinguda de Ramón y Cajal

Aquest dijus al matí s’han posat en funcionament els nous semàfors del centre de la ciutat de Tarragona, a la cruïlla de l’avinguda Prat de la Riba amb els carrers Higini Anglès i Pare Palau. La instal·lació semafòrica compta amb els darrers elements tecnològics com són els senyals acústics per a persones invidents i els temporitzadors per a vianants. A més, convé ressaltar, que aquesta intersecció és la darrera que quedava sense regular en la zona delimitada per l’avinguda de Roma, la Rambla Nova i l’avinguda de Ramón y Cajal.

Dins de la jerarquització viària de la ciutat, l’avinguda de Prat de la Riba està definida com una via principal o vertebradora amb una IMD (intensitat mitjana diària) de 6.000 vehicles/dia i amb diversos trams horaris amb més de 500 vehicles/hora. Tant el Servei Català de Trànsit, com el Pla local de seguretat viària de Tarragona, recomanen que en aquesta categoria de via la protecció a les persones vianants que han de travessar el carrer es realitzi mitjançant regulació semafòrica.

Els treballs han tingut una durada aproximada de quatre setmanes i un cost de 46.612,66 euros.