El Parc de la Reconciliació es transformarà en uns jardins que potenciaran el seu valor paisatgístic i lúdic

Fins ara s’han millorat 18 parcs i jardins de la ciutat

0
322

Des de la conselleria d’Espais Públics han anunciat la transformació del Parc de la Reconciliació en uns jardins que potenciaran el seu valor paisatgístic i lúdic. La primera acció que es farà és la d’instal·lar una tanca perimetral per tal de preservar l’espai verd i dotar-lo de més seguretat. A continuació, es farà accessible tot el recinte a les persones amb discapacitat, es reformarà i millorarà el parc infantil, es potenciarà la vegetació existent, es reformarà la zona nord-est dotant al parc d’un petit amfiteatre per a activitats lúdiques, en especial a les vinculades a la Casa de la Festa i es realitzarà el condicionament de tot el parc per tal de millorar l’evacuació d’aigües pluvials.

La primera fase d’aquesta transformació s’iniciarà abans de l’estiu, mentre que la resta veurà la llum durant el segon semestre d’aquest any. El pressupost de l’obra és de 165.000 euros.

L’última vegada que aquest parc es va remodelar va ser durant el 2009, quan es van modernitzar les instal·lacions i es va optimitzar el consum d’aigua.

El conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, ha recalcat que té com a prioritat reformar i transformar diversos parcs de la ciutat. Ha esmentat que fins ara han “construït i millorat 18 parcs i jardins de la ciutat. Un dels objectius és tancar per preservar-los del vandalisme. Aquest va ser el cas del parc Saavedra, on vam millorar la vegetació, així com vam incrementar el nombre de jocs infantils i vam crear un circuit intern per a bicicletes i patins”.

També ha recordat la importància de l‘esmentada actuació pel fet de tractar-se d’un dels parcs més importants a causa de la seva proximitat amb el conjunt monumental de la ciutat.

FER UN COMENTARI