Una empresa basca muntarà un synchrolift al Moll de Cantàbria del Port de Tarragona

El projecte tindrà una durada de 6 a 9 mesos

L’empresa URSSA amb seu a Guipúscoa emprarà el Moll de Cantàbria durant els pròxims mesos per fer el muntatge final d’un synchrolift. Una estructura metàl·lica per aixecar embarcacions fora de l’aigua per a tasques de manteniment o reparació de 15 Mt de capacitat d’elevació. La col·laboració amb URSSA reforça el tràfic de Project Cargo del Port de Tarragona per posicionar-se com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials.

El Port compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per aquest tipus d’activitat i faciliten que grans estructures siguin fabricades o muntades a l’aire lliure als molls per ser, posteriorment, carregades directament en vaixells especials amb destinació a ports de tot el món.

En aquest sentit, les instal·lacions del Moll de Cantàbria van acollir ahir les 3 primeres peces del synchrolift. Aquest elevador de vaixells comptarà amb un total de 32 peces i estarà format per blocs intermedis de dimensions de 25 x 70 x 3 metres i d’unes 700-800 tones cadascuna, que acabaran conformant una estructura de 2.428 tones.

Les peces arriben per transport especial de carretera des del País Basc fins al Port de Tarragona. El synchrolift, un cop muntat, serà embarcat amb destinació Algèria, probablement d’aquí a uns 6 mesos.

URSSA

URSSA, Sociedad Cooperativa, és una empresa de construccions metàl·liques, situada a Guipúscoa, fundada el 1961, dedicada a la Gestió Integral de Projectes amb la realització d’enginyeria bàsica (disseny, càlcul d’estructures i d’unions) i enginyeria de producció, subministrament, fabricació, tractament de superfícies, logística internacional i muntatge de tota mena d’estructures en acer.

Per a Oscar Coldeira, Gestor de Obra d’URSSA, “és un orgull per a la nostra empresa participar en un projecte d’aquesta magnitud internacional, poder executar una construcció com aquesta en aquest port valora un cop més el potencial i la situació privilegiada del Port de Tarragona”.