Un exjugador del Nàstic viola a una dona en una caravana

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El fiscal Miguel Blasco ha elevat avui a definitives les seves conclusions i ha mantingut la seva petició de vuit anys de presó per al futbolista Santi Mina per la presumpta agressió sexual a una dona que hauria tingut lloc el 18 de juny del 2017 a Mojácar (Almeria).

Durant la qual havia de ser l’última sessió de la vista oral que se segueix davant la Secció Tercera de l’Audiència Provincial d’Almeria, el fiscal únicament ha modificat el seu escrit per a incidir en què Mina va actuar de manera “sorprenent”, que no anava nu sinó en calçotets quan van ocórrer els supòsits fets, i que aquests van ocórrer en un “vehicle” i no en una caravana.

També ha mantingut la seva acusació l’advocat de la denunciant, Iván Bolaño Piña, qui en aquest cas demana nou anys i mig de presó per a Mina i el futbolista David Goldar -jugador del Nàstic durant una temporada, ja que apunta que malgrat no haver participat activament en la presumpta agressió sexual, no va fer res per a evitar-la.

“Creiem que hi ha proves més que suficients, que una valoració objectiva i racional de tots els informes forenses, hi ha fins a sis informes psicològics, un de lesions, diversos intermedis, parts d’assistències… tots corroboren” l’agressió, ha dit als mitjans després d’acabar la tercera sessió del judici.

El lletrat ha reconegut que l’advocat de David Goldar, Manuel Ollé, “ha fet molt bona exposició” en aquesta sessió el que, per a ell, no lleva que existeixin proves per a demostrar la seva versió dels fets, apuntant que en cap moment s’han plantejat retirar l’acusació contra aquest futbolista, sinó ans al contrari, valorar la possibilitat d’imputar-li una participació major.

“El fet que en un moment donat la víctima, com una psicòloga ha dit, hagi pogut bloquejar, anul·lar, uns certs elements, que és exactament el que confirma el xoc posttraumàtic, no té l’entitat suficient com per a desvirtuar tota la declaració després de cinc anys mantenint la mateixa versió”, ha insistit.

La que no ha presentat el seu informe final ha estat l’advocada de Mina, Fátima Magdalena Rodríguez, ja que per falta de temps s’ha assenyalat per a aquest divendres una última sessió en la qual presentarà el mateix i es donarà el dret a l’última paraula als acusats.

Si que ha pogut fer-ho el lletrat Ollé, qui ha exposat com a versió exculpatòria que la denunciant es va anar voluntàriament a una furgoneta amb Goldar i que quan a Mina li va entrar somni es va anar a dormir a aquest vehicle, llevant-se la roba fora i quedant-se en calçotets pel reduït espai de l’automòbil.

Ha assenyalat que va entrar per a buscar un rellotge que teòricament havia perdut -alguna cosa que ha estat qüestionat pel fiscal en oposar-se a la versió que tenia son-, i que es va tombar a l’interior de la furgoneta, de manera que va ser la dona la que, segons el lletrat, li hauria realitzat tocaments.

Segons Ollé, quan la denunciant es va adonar que no era Goldar, hauria abandonat el lloc i anomenat a les seves amigues, assenyalant llavors que havia estat agredida sexualment.

Durant aquesta sessió s’han practicat també diferents pericials, com la de l’ADN que ha estat acceptada sense necessitat que declarin els perits que la van realitzar, així com la de psicòlegs que van atendre la denunciant a Madrid i Balears que han incidit en el xoc posttraumàtic que presenta la dona, que va arribar a “vomitar” en una paperera en recordar el fet durant una sessió.

També l’han fet dos catedràtics que han actuat com a perits de part de la defensa que han realitzat una avaluació i anàlisi dels peritatges psicològics, apuntant que el judici clínic de les mateixes és “erroni” i que el tractament rebut per la dona hauria d’haver estat major d’ajustar-se a l’exposat per aquests experts.

Agressió sexual en un cotxe

Presumptament, la matinada del dia 16 de juny de 2017, va entrar a una caravana estacionada en les proximitats d’una coneguda discoteca de la ciutat d’Almeria, i en la qual hi havia “el seu amic”, el també futbolista David Goldar, i la víctima.

La Fiscalia d’Almeria afirma que el jove hauria entrat “completament nu” i que, “amb ànim libidinós per satisfer la seva gana sexual i malgrat la manifesta voluntat contrària de la víctima”, s’hauria dirigit a ella dient-li “mira, nena, tu m’agrades molt i crec que hauríem de fer alguna cosa”. Però la víctima li va contestar que era a la caravana “amb el David” i no amb ell.

Llavors, segons les declaracions de la dona, l’acusat va sortir “un minut”, per després tornar a entrar al vehicle, repetir-li que “li havia agradat molt” i agredir-la sexualment.