ÚLTIMA HORA: En Comú Podem exigeix l’acta de regidor a Hermán Pinedo

En cas de no retornar-la Pinedo passarà a ser un trànsfuga amb la complicitat d'ERC

Pla mitjà d'Hermán Pinedo en roda de premsa a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: ACN.

Aquest matí Hermán Pinedo ha comunicat a En Comú Podem Tarragona que continuarà al govern municipal malgrat la decisió presa per l’Assemblea d’En Comú i de Podem de sortir-ne després que ERC hagi decidit unilateralment sumar-hi a Junts. És per això que des del grup municipal anunciem que queda expulsat del grup i li reclamen que retorni l’acta de regidor que va obtenir amb la candidatura d’En Comú Podem Tarragona, a la qual ha representat fins ara. 

En cas de no complir amb aquesta demanda, Pinedo es convertirà en una trànsfuga amb la complicitat tant d’ERC, formació que d’aquesta manera estarà vulnerant el Pacte Antitransfuguisme del que és signant. Si Pinedo persisteix en la seva intenció, ERC, Junts i CUP compartiran un govern amb un trànsfuga, una qüestió que marcarà tota l’activitat d’aquest govern.

Des d’En Comú Podem reiterem el nostre compromís amb els valors democràtics i I’ètica política així com també amb la ciutat de Tarragona, per això continuarem treballant per fer una ciutat millor.

En canvi, Hermán Pinedo es defensa amb l’argument què l’acord que va presentar ahir l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va ser treballat conjuntament, i que per tant, també pertany a Podem.