Tarragona, l’única ciutat de Catalunya al “World Heritage Journeys of Europe”

La ciutat està dintre de la ruta "Ancient Europe"

Inma Rodríguez i Angel Arenas durant la roda de premsa. Foto: cedida

Tarragona és l’única ciutat de Catalunya al projecte “World Heritage Journeys of Europe” dins de la ruta Ancient Europe, que compta amb un total de 8 ciutats diferents del continent. El projecte compte amb 34 ciutats dividides en 4 rutes (Ancient Europe, Royal Europe, Romantic Europe i Underground Europe) per fomentar el patrimoni turístic cultural i per promoure itineraris turístics de qualitat. “34 destinacions de primer ordre europeu i nosaltres estem entre aquestes; som l’única de Catalunya i a Espanya només estan Tarragona i Aranjuez”, ha destacat Angel Arenas, gerent del Patronat de Turisme de Tarragona.

Dintre del projecte, s’ha posat en funcionament la web https://visitworldheritage.com amb 3 idiomes disponibles: anglès, francès i xinès. La plataforma s’adapta als usuaris i compta amb més de 1.000 pàgines de contingut seleccionat. Tarragona compta per primera vegada amb una web en xinès. “És important comptar amb l’idioma xinès perquè la Xina és el primer mercat emissor mundial i el turista xinès té una motivació de cultura i gastronomia”, ha explicat Inma Rodríguez, consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona.

La UNESCO i el National Geographic són els principals impulsors d’aquest projecte mundial i seran els encarregats de donar a conèixer el projecte mundialment. “El projecte ens posiciona a Tarragona en el mapa per a tots els mercats interessats en el turisme cultural”, ha assegurat la consellera de Turisme. A això s’ha sumat el gerent del Patronat de Turisme destacant: “La important ara és que sàpiguen que existim dintre del turisme cultural”. Angel Arenas ha seguit assegurant que la marca Tarragona serà posicionada globalment amb aquest projecte i es compta amb “la sort” de tindre “no només el patrimoni romà, sinó el patrimoni mundial dels castells que ens permet distingir-nos de la resta de destinacions”.