La Necròpolis Paleocristiana s’estrena com a nou entorn en la 2a edició del Tarrorífic

Les activitats d'aquesta proposta s'allargaran des del 26 d'octubre fins al 3 de novembre

Imatge de la presentació de la 2a edició del Tarrorífic. Foto Mauri Fernández

Tarragona s’endinsa en una atmosfera terrorífica amb la segona edició del Tarrorífic. Del 26 d’octubre al 3 de novembre, la proposta que complementa l’oferta turística i cultural de la ciutat oferirà als més curiosos un passeig per les llegendes i històries més enigmàtiques i misterioses de Tarragona aprofitant la Festa de Tots Sants. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del sector privat, per part de l’empresa Argos Serveis Culturals, amb el suport de Tarragona Turisme. Enguany, a més, s’afegeix com a novetat la visita a la Necròpolis Paleocristiana, configurant així un total de 3 activitats a diferents en entorns.

Davant l’èxit de la proposta Tarrorífic l’any passat en la seva primera edició, segons ha puntualitzat la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, enguany es pretén “arrodonir-la i fer-la més amplia”, completant així l’oferta turística i cultural de la ciutat, més enllà de l’època estival. Per això, Tarragona Turisme torna a apostar pel Tarrorífic que “dóna vida a la Tarragona de pedra, la Tarragona més medieval i més desconeguda”, en paraules de Rodríguez. La consellera de Turisme ha apuntat també que “Tarragona ha de ser, cada vegada més, una ciutat més viva i més oberta els 365 dies de l’any”, motiu pel qual “és molt important diversificar l’oferta turística de Tarragona per Tots Sants”.

Nous espais enigmàtics

Com a novetat, aquesta 2a edició estrena un nou espai enigmàtic com és la Necròpolis Paleocristiana. Amb aquesta activitat, els visitants podran descobrir “com era el món de la mort a l’antiguitat romana, quina era la seva idea sobre el més enllà i les seves supersticions”, com ha explicat un dels socis d’Argos Serveis Culturals, Julio Villar. Aquesta activitat es podrà realitzar el 30 i 31 d’octubre -el primer dia en català i el segon en castellà -a partir de les 16.45 hores i per un preu de 10 euros.

D’altra banda, es manté l’activitat al Cementiri de Tarragona, on es realitza una visita per conèixer la història i cultura d’aquest entorn de la ciutat i la seva relació amb el món de la mort. Aquesta activitat està prevista pels dies 26 i 27 d’octubre, a partir de les 17:45 h i per un preu també de 10 euros. Finalment, també es torna a repetir amb un dels plats forts de la iniciativa, les Llegendes i narracions gòtiques de Tarragona. Aquesta activitat ha evolucionat des dels seus inicis fins a convertir-se en un dels referents més aclamats per part del públic que ha participat, segons ha detallat Villar. En aquest cas, la visita s’inicia als carrers de la Part Alta, “fins a arribar a un interior”, com ha detallat el representant d’Argos, que enguany ja no seran les dependències de l’antic Ajuntament, tot i que Villar no ha volgut desvetllar la nova ubicació per mantenir així la incògnita. Les Llegendes i narracions gòtiques de Tarragona es realitzaran del 31 d’octubre al 3 de novembre en dos torns -un a les 21h i un altre a les 22h-, per un preu de 15 euros.