Tres joves detinguts quan intentaven vendre un violoncel que havien robat d’una casa de Tarragona

Els investigadors van citar-los i arrestar-los després de que publiquessin un anunci de venda a Internet

Els Mossos van detenir diumenge a Tarragona tres joves, un dels quals menor d’edat, com a presumptes autors del robatori amb força d’un violoncel d’un domicili de la ciutat que, posteriorment, haurien intentat vendre a través d’Internet. El passat 6 de gener uns desconeguts van robar l’instrument, valorat en uns 1.000 euros, després d’enfilar-se al balcó i trencar el vidre d’una porta d’un habitatge del carrer Mossèn Ritort i Faus de la mateixa ciutat.
A l’endemà, les víctimes van reconèixer el violoncel –gràcies a unes modificacions que li havien fet- anunciat en una pàgina web i aplicació mòbil de venda d’objectes de segona mà. Els investigadors van contactar la persona que figurava a l’anunci per acordar una trobada el mateix diumenge.
Els Mossos van organitzar un dispositiu per recuperar l’objecte i detenir els autors al carrer d’Hernández de Sanahuja de Tarragona. Segons el relat policial, tots tres es van coordinar per dur a terme la venda: un era l’encarregat de quedar amb l’interessat, un altre de vigilar l’entorn i un tercer d’anar a buscar el violoncel en un habitatge del mateix carrer on havien quedat.

Davant les incongruents explicacions dels venedors i l’acreditació per part del propietari que es tractava del seu instrument, els agents van detenir-los a tots tres al mateix temps que els van intervenir un telèfon mòbil i un altaveu portàtil, de dubtosa procedència, amb l’objectiu de fer les oportunes comprovacions.

El menor d’edat va passar el mateix diumenge a disposició de la Fiscalia de Menors i va quedar en llibertat. La resta de detinguts, dos joves de 18 i 19 anys veïns del Pla de Santa Maria i de Barcelona, van passar aquest dilluns davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs.