Tarragona tindrà una nova ordenança de transparència

S'obre un període de participació ciutadana fins al 30 de novembre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la conselleria de Govern Obert, posa en marxa una nova ordenança de transparència per tal de consolidar aquesta eina tan important de manera reglada. L’ordenança té com a objectiu garantir i regular la transparència en l’activitat de l’Ajuntament de manera continuada; l’exercici del dret a l’accés a la informació per part de tots els ciutadans i la reutilització de la informació.   

Així mateix, la nova ordenança també vol facilitar els canals de participació ciutadana, perquè contribueixen a la millor qualitat, pertinença i eficàcia de les polítiques públiques. És per aquest motiu que ara l’Ajuntament obre un procés participatiu de consulta pública, prèvia a l’aprovació d’aquesta ordenança i per a l’aportació de tot tipus de propostes per part dels tarragonins i tarragonines. Aquest període estarà obert fins al 30 de novembre a https://participa.tarragona.cat/legislation/processes

En els darrers anys, l’Ajuntament de Tarragona ha fet un esforç considerable per donar compliment a la normativa en matèria de transparència. Ara fa un pas endavant amb l’aprovació d’aquesta ordenança que permetrà adaptar a la llei les peculiaritats de la nostra organització. La voluntat d’aquesta ordenança és regular la forma en què l’ajuntament dona a conèixer i posa a l’abast de la ciutadania tota la informació disponible per tal que aquesta pugui saber, de primera mà, que fa l’Ajuntament i així mateix estar assabentada de la documentació que s’elabora i informar de tots els aspectes relacionats amb la feina diària.   

L’Ajuntament de Tarragona, les seves empreses i els organismes autònoms posen a l’abast la informació pública a través dels següents mitjans electrònics: el web de l’Ajuntament, el Portal de govern obert, les seus electròniques, les xarxes socials i les Apps.