Tarragona rebrà més de dos milions d’euros per compensar la reducció d’ingressos del transport públic

Imatge de la flota de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona.

El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha posat en valor avui la decisió del Consell de Ministres del Govern progressista del president Pedro Sánchez de destinar 2.552.082 euros, en qualitat de subvencions, a diversos municipis tarragonins per compensar la reducció d’ingressos del transport públic provocat per la pandèmia del COVID.

Així, la ciutat de Tarragona rebrà 2.027.889 euros mentre que uns altres 9 municipis més de les nostres comarques també obtindran una subvenció d’aquest fons extraordinari impulsat pel Govern.

Segons ha explicat la diputada socialista Sandra Guaita, “l’objectiu d’aquesta important mesura del Govern és compensa la davallada d’ingressos d’aquests serveis de titularitat municipal com a conseqüència del COVID. Volem ajudar a mantenir la qualitat d’aquest servei de mobilitat essencial i d’aquí aquesta mesura impulsada conjuntament pels ministeris d’Hisenda, Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.”

Cal recordar, i de mitjana, que s’ha de tenir present que la davallada dels ingressos provocada per la pandèmia és d’un 40% menys en relació a les dades anteriors al COVID, per tant, estem parlant d’una quantitat molt significativa que requeria impulsar una ajuda extraordinària com la que ha creat el Govern de progrés.

“A Reus, la meva ciutat, la subvenció aprovada ascendeix fins als 416.462 euros, una quantitat realment molt important. Cal citar també els 48.541 euros que rebrà Calafell, els 20.888 euros que obtindrà Tortosa o els 16.270 euros que es destinaran al Vendrell, per posar només alguns exemples. Les comarques tarragonines, per cert, obtenim una quantitat destacada d’un fons que al conjunt d’Espanya ascendeix a 433 milions d’euros”, ha subratllat la diputada reusenca.

Així mateix, des del grup parlamentari del PSC de les comarques tarragonines s’ha emfatitzat que “aquest Govern, a diferència d’altres, realment aposta per Tarragona i la considera una terra de progrés. Una mesura com aquesta demostra que l’executiu de Pedro Sánchez vetlla per la qualitat dels serveis públics, en aquest cas, d’un tema tan essencial com el transport públic que vertebra els nostres pobles i ciutats. Allunyats de la cridòria i de les desqualificacions seguirem treballant per millorar la qualitat de vida dels ciutadans d’aquestes comarques, tal i com sempre hem fet els i les socialistes”, han conclòs.