El fil conductor d’aquest any és la cultura democràtica i se centrarà en l’ús de la cultura com a eina per a la millora social durant la segona república en comparació amb el seu control i utilització per a l’adoctrinament durant el franquisme. Pretenen fer una menció especial a la figura de Federico García Lorca en homenatge al 90è aniversari de la seva visita a Tarragona.
Es presenten unes 38 activitats que es podran realitzar des del febrer i s’allargarà fins a l’octubre, totes relacionades en diferents àmbits de la Segona República fins a la transició. Des de l’organització volen “una programació amb caràcter transversal, amb la voluntat d’arribar a tots els públics i respondre a totes les propostes rebudes”.
La consellera de Memòria Democràtica a Tarragona, Sandra Ramos ha volgut destacar que “Aquest programa parla del present i parla del futur” on exposa la preocupació real sobre l’auge dels partits d’extrema dreta a tot el món i pretén que el programa ajudi a la conscienciació per a la pau democràtica.
“És un programa de la ciutat per la ciutat”, afirma el cap l’Arxiu Municipal Joaquim Nolla un dels encarregats que han fet possible organitzar totes les activitats presentades, a més donava importància al treball transversal entre administracions i altres entitats que també han col·laborat.
Del febrer al maig – Exposició a diversos centres cívics. El Barraquisme a Tarragona, fa cinquanta anys. La ciutat no reconeguda i els seus habitants.
Dijous 20 de febrer – Presentació del llibre Els ocells bressolen. La història de la tieta, de Teressa Borut.
Dijous 6 de març – La X Trobada de la Xarxa Mai Més. 80è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazis. Des del 2015, la Xarxa reuneix cada any els ajuntaments i representants municipals que en formen part explícitament i aquells que tenen relació amb els projectes de l’Amical de Mauthausen.
Divendres 14 de març – Conferència L’impacte de la Guerra Civil sobre la població de Tarragona, a càrrec de Ramon Arnavat i visita als refugis antiaeris de l’Ajuntament i del Museu Bíblic Tarraconense.
Dilluns 5 de maig – Col·locació al camp de Mauthausen de la placa en record dels tarragonins i tarragonines que patiren les barbàries dels camps de concentració nazis. Comptarà amb participació de l’Ajuntament de Tarragona.
Maig (data sense confirmar) – Col·locació de les llambordes Stolpersteine en memòria dels tarragonins i tarragonines deportats als camps d’exterminis nazis.
Dimarts 9 de setembre – Projecció i estrena del documental Roma Pura. Lorca a Tarragona (1935) amb guió de Joana Zapata.
L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…
Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…
Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…
El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…
L'aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja ha estat vist passejant pels carrers de Salou, una de les destinacions turístiques…
L'incendi que aquest dissabte ha cremat una gran pila de ferralla en una indústria propera a l'estació de mercaderies de…
Esta web utiliza cookies.