Tarragona dona llum verda a les normes urbanístiques provisionals arran de la suspensió del POUM

La mesura s'aprova per majoria en ple extraordinari

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres la normativa urbanística temporal per esquivar els efectes de la sentència judicial que va anul·lar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) vigent. La mesura s’ha votat per àmplia majoria en ple extraordinari -només l’abstenció del PP i els dos consellers no adscrits.
El conseller de Territori, Xavier Puig, ha enumerat tots els plans que podran tirar endavant gràcies a aquestes normes provisionals, com ara el Pla de millora urbana de la zona del Nàstic. Tots els grups han coincidit en la bona feina feta de l’equip tècnic per resoldre aquesta “crisi urbanística”, segons Puig. Des del PSC, però, s’ha reclamat que el govern s’afanyi a fer el pla general i no l’oblidi “a un calaix”.
Es tracta d’un esborrany de proposta de normes urbanístiques que ha de servir per accelerar el tràmit davant la Generalitat i salvaguardar tot el sòl urbà de Tarragona. Unes normatives que, segons Puig, solucionen una “crisi urbanística no menor i sense precedents a Catalunya”, derivada de la nul·litat del POUM de l’any 2013.

Puig ha lloat la feina feta pels serveis tècnics de l’Ajuntament per posar en ordre el planejament urbanístic i tramar unes normes urbanístiques que la Generalitat ja ha qualificat de “tècnicament impecables”. “Ho hem fet per anar ràpid i perquè ningú coneix millor que nosaltres l’urbanisme de la ciutat”, ha ressaltat.

Els regidors no adscrits han argumentat la seva abstenció perquè perceben “certa inseguretat jurídica” per “indeterminacions”, mentre el PSC ha reclamat als socis de govern que “es posin d’acord” i posin fil a l’agulla al nou POUM. “S’havia de fer en paral·lel a les normes”, ha retret la consellera socialista Begoña Floria.

La proposta haurà de seguir el tràmit a la Comissió de Territori de Catalunya d’aquest juliol i acabar sent aprovada pel govern català.