Tarragona competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Banderas Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al propi consistori per el seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de Tarragona i 140 establiments hostalers de la localitat s’han unit al repte de les banderes verdes d’Ecovidrio per tal tractar d´incrementar els nivells de recollida selectiva d´envasos de vidre. Es tracta d’una iniciativa d’Ecovidrio que es va presentar la setmana passada a Mataró.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa que té com objectiu guardonar l´esforç d’establiments hostalers de la zona d´hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda. A nivell estatal, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.

Banderas Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d´un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular.

El reciclatge d’envasos de vidre a Tarragona 

L´any 2020, els ciutadans de Tarragona van reciclar fins a 2541 tones de residus d’envasos de vidre, que suposen 18,6 kg/habitant. Amb més de 644 contenidors, a la regió ja hi ha un iglú per cada 213 habitants.