Tarragona celebrarà una diada castellera excepcional el proper 7 de novembre

Les colles recuperaran la plaça de la Font amb una diada amb format habitual després de dos anys sense activitat

La ciutat de Tarragona viurà una diada castellera excepcional el proper diumenge 7 de novembre. Ho farà a la plaça de la Font i serà la primera diada des d’abans de la pandèmia que se celebrarà en format habitual, després de la relaxació de les mesures referents a aquestes activitats culturals per part del PROCICAT.

Així, després de les accions simbòliques i extraordinàries dutes a terme per Sant Magí i Santa Tecla sense públic, amb control d’aforament i limitació del nombre de castellers participants, la diada del proper dia 7 es preveu amb públic dret a la plaça, sense control d’aforament i sense límit de participació per part dels castellers de les quatre colles castelleres de la ciutat, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau.

La diada serà organitzada per l’Ajuntament i les quatre colles de Tarragona. La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Inés Solé,  s’ha mostrat satisfeta i ha assegurat que “la bona evolució dels indicadors epidemiològics permetrà tornar a viure una diada a la plaça de la Font d’una forma força semblant a com era fins a la temporada 2019”. Solé  ha expressat que “volem que aquesta diada serveixi de represa i retrobament de la ciutat amb les colles castelleres d’una manera ja normalitzada. Tarragona i les nostres colles ho necessiten i s’ho mereixen”.

D’aquesta manera, la diada del proper dia 7 de novembre iniciarà a les 12.30 h, amb l’entrada a plaça de les quatre colles a les 12 h, seguint el format habitual, i cada colla podrà enlairar d’acord amb totes les diades castelleres, tres castells i un pilar.