Tarragona celebra la Diada Nacional de Catalunya

S'han fet la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova

Ofrena floral al monument de Rafael Casanovas. DAVID OLIETE

Avui a les 10 del matí ha començat el tradicional acte de l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova, en motiu de la commemoració de la Diada de l’11 de setembre.

En el seu parlament institucional l’alcalde Pau Ricomà ha fet una crida al diàleg per tal de buscar una solució al conflicte català “quan es diu que en democràcia es pot parlar de tot, s’ha de poder parlar de tot, debatre-ho tot i posicionar-se respecte a tot”. En aquest sentit, Ricomà ha expressat que “el diàleg i l’amnistia han de ser les bases d’una societat on ningú se senti exclòs. Amb tot el respecte a les posicions i als drets de les minories”.

L’alcalde també ha fet una crida a construir entre tots una societat més justa amb serveis i oportunitats per a tothom. Finalment ha esperonat a la ciutadania de Tarragona a “refermar el nostre compromís amb un país de tothom i per a tothom”. 

Un cop acabat el discurs, l’alcalde ha fet l’ofrena floral acompanyat dels portaveus de la corporació municipal. Posteriorment, entitats econòmiques i sindicals, partits polítics, entitats culturals i finalment entitats esportives han anat fet l’ofrena de manera esglaonada. L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat “El Cant del Poble” i el “Cant dels Segadors”.