Tarragona atorgarà aquest dijous les distincions al mèrit esportiu

L’acte, presidit per l’alcade de Tarragona, Pau Ricomà, tindrà lloc al Fòrum de la Colònia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Tarragona atorgarà demà dijous 10 de juny les distincions al mèrit esportiu a Peter Martínez, referent de la motonàutica a la ciutat, i a Aureli Tubilla, pioner a la ciutat en l’esport base i la solidaritat a través de l’esport. L’acte, que començarà a les 19.30 h al Fòrum de la Colònia, estarà presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, mentre que la regidora Cristina Guzmán i la tinenta d’alcalde María José López glossaran la trajectòria de les dues persones distingides. En acabar el lliurament de les distincions, dos equips de la Secció Rítmica del Club Gimnàstic Tarragona realitzaran una petita exhibició.

Peter Martínez Escámez va néixer a Sao Paolo l’any 1956. S’inicià al Reial Club Nàutic de Tarragona. Començà a competir el 1988 en la modalitat d’embarcacions semirígides en la categoria PR-550 cc. Sempre ha tingut com a copilot Nicolás Martín i els dos són integrants de l’equip Fórmula Tarragona del Reial Club Nàutic de Tarragona. Ha estat campió del món (1993) i d’Europa (2004); subcampió mundial (2008) i continental (1995); cinc cops campió d’Espanya (1993, 1996, 2000, 2003, 2005) i diverses vegades campió de Catalunya. Guanyà el Campionat Internacional de Resistència R-550 (2006). Ha rebut la medalla d’or al mèrit motonàutic de les federacions catalana i espanyola.

Aurelio Tubilla Martínez va néixer a Tarragona l’any 1956 i des de l’any 1986 és veí de Sant Salvador, on va crear el mateix any l’Escola d’Handbol de Sant Salvador. Va formar part del Club d’Escacs Tarragona com a jugador i directiu fins a arribar a ser el president de l’entitat. Va realitzar tasques d’entrenador d’escacs durant 15 anys al Col·legi Teresianes de Tarragona, però finalment ho va deixar per dedicar-se exclusivament a l’handbol i al seu barri d’adopció, Sant Salvador, com a tècnic i coordinador esportiu. Ha estat tècnic fundador de la secció d’handbol de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona, tècnic fundador de la secció d’handbol del Club Gimnàstic de Tarragona i tècnic fundador del Tarragona Handbol Club.

El 2012 crea el projecte solidari anomenat FIATEH (Formació i Integració Aurelio Tubilla Escola d’Handbol), una iniciativa que vol integrar les persones nouvingudes a través de l’esport. Té més d’una desena de reconeixements tant de la seva trajectòria esportiva com de la seva tasca social; per exemple, el diploma d’honor del Club Gimnàstic de Tarragona en el seu centenari, el premi a la trajectòria esportiva per la Federació Catalana d’Handbol l’any 1994, la insígnia d’or de la Federació Catalana d’Handbol per la seva dedicació a l’handbol Català l’any 2016 o el premi Ones Mediterrània en reconeixement a l’obra solidària de FIATEH. Com a jugador d’escacs va arribar a conquerir el campionat de Catalunya en categoria juvenil.