Tallen la Rambla Nova de Tarragona als cotxes divendres i dissabte

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona ha programat una vintena d’activitats de divendres a diumenge coincidint amb l’entrada en funcionament dels Bons Comerç Tgna. 20 activitats organitzades per dinamitzar el comerç i atreure els usuaris a comprar o consumir als establiments de la ciutat. Per aquest motiu, hi haurà des de contes, a una intervenció d’art mural al mercadet de Bonavista, així com un espectacle de swing o tallers d’enquadernació a càrrec de la Fundació Topromi o un altre de medi ambient que organitza Creu Roja. Una de les activitats que més impressionaran és el Zeppellin, un espectacle itinerant de carrer que consisteix en un globus de 7m de llarg i 2,5 d’ample que es propulsa amb un petit vehicle que pot aixecar el globus i la seva cistella fins a 3 metres i sobrevolar el públic. Un espectacle divertit en què participen 3 actors i que va ser premiat a la Fira de Tàrrega. Així mateix, s’ha programat a la Biblioteca Pepita Ferrer contes al tren o un espectacle de Km0 de la companyia Toc de Gresca.

Un altre dels al·licients serà un trenet turístic-comercial que connectarà tots els eixos comercials de la ciutat.

També es col·locaran inflables a dos trams de la Rambla Nova, un davant del Banc d’Espanya i, un altre, davant de l’Avi Virgili, i s’instal·larà una tirolina de 35 metres i un rocòdrom en altres punts de la ciutat. També s’han programat activitats gastronòmiques com un tas d’avellanes dirigit o un showcooking de romesco amb pop. “Divendres és el gran dia on ja es podran canviar els bons en compres i volem que sigui una festa. Volem que els barris i el centre bullin d’activitats que començaran divendres al matí i no s’aturaran fins dissabte a la tarda”, explica el conseller de Comerç, Dídac Nadal. “Volem despertar comercialment d’aquesta certa paràlisi que viu la ciutat. Per tant, aquest és el punt de partida per convertir Tarragona en un parc comercial únic”, remarca Nadal.

De fet, per organitzar aquests actes de dinamització comercial al carrer s’ha comptat amb l’empresa de Mercats de Tarragona, per la qual cosa el seu gerent, Daniel Milà, remarca que “en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat que vam celebrar fa uns dies, pensem que és bo celebrar un dia sense cotxes en una part localitzada de la ciutat. Volem mostrar a la ciutadania i al teixit empresarial com seria una ciutat més verda, segura i amb més protagonisme per als vianants”. Per això, de divendres a dissabte a la tarda el tram de la Rambla Nova (dels Despullats) fins al Balcó estarà restringit als cotxes, així com del carrer Unió a Mitja Lluna divendres a la tarda i fins a la Plaça dels Carros el dissabte, coincidint amb el Mercat de la Pagesia que es fa cada dissabte.

Canvis en el servei dels autobusos municipals durant el cap de setmana 

Amb motiu de les activitats programades al centre de la ciutat per la conselleria de Comerç, el servei habitual dels autobusos municipals es veurà modificat. Els canvis afectaran les línies L8, L21 i L23 des de les 18 h del divendres 22 d’octubre i fins a la finalització del servei del dissabte 23 d’octubre:

  • L8 (en sentit Joan XXIII): queden anul·lades les parades Sant Francesc i Rambla Nova. Parada alternativa: Prat de la Riba – Rambla Vella.
  • L21 (sentit Estació): efectuarà un recorregut alternatiu. Parades anul·lades: Rambla Nova, Rambla Nova 64, Prim, Apodaca 11 i Plaça dels Carros. Parada alternativa: Pau Casals – Estació.
  • L23 (sentit Estació): queden anul·lades les parades Prim, Fòrum i Prat de la Riba 11. Parada alternativa:  Estació – Prat de la Riba.

Tret de sortida per gastar els Bons Comerç

Divendres és el punt de partida de la campanya Bons Comerç Tgn, una iniciativa d’estímul als establiments comercials, de serveis, d’hosteleria i de restauració, que s’emmarca dins la campanya anual SOM COMERÇ TGN, impulsada per la conselleria de Comerç. Es tracta d’una campanya que reparteix bons descompte per dinamitzar les vendes dels comerços tarragonins. La Cambra de Tarragona, la Via T i l’Associació i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona s’ha sumat a la campanya Bons Comerç TGN.

El consistori posa a disposició de la ciutadania 500.000 euros en forma de bons de 5 euros de descompte per bescanviar als establiments adherits a la campanya. El 60 per cent dels bons ja s’han descarregat i 130 establiments ja estan adherits a la campanya.

Recordem que per aconseguir els bons s’ha d’entrar a la web bons.tarragona.cat i cal omplir el formulari de registre i assignar-se els bons. A través de l’App Som Comerç Tgn -i un cop registrats- s’ha de clicar al botó Bons Tgn i cliclar a Assignar Bons Tgn. Si es fa presencialment a l’oficina de la Rambla o a les itinerants, s’hauran d’identificar amb el DNI, facilitar les dades personals i de contacte per obtenir la targeta Bons Comerç Tgn. Cada bo es pot bescanviar per una compra mínima de 15 euros.