El vent tomba arbres i restringeix el trànsit de camions i caravanes a l’A-7

Els Bombers de la Generalitat fan més de 230 sortides arreu de Catalunya i el 112 rep prop de 500 trucades

La forta ventada, amb ratxes superiors als 140 km/h, ocasiona nombrosos desperfectes aquest dissabte amb la caiguda d’arbres, tendals i parts d’algunes teulades a diverses poblacions del Camp de Tarragona. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha restringit aquest migdia la circulació de camions de més de 3.500 quilos que circulin buits i autocaravanes a l’A-7 entre Tarragona i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a causa del fort vent de mestral. Prèviament, la circulació de trens a les línies de Rodalies R14 i R15 ha estat interrompuda prop d’una hora entre Tarragona i Reus per la caiguda de part d’una teulada sobre la catenària. Els Bombers de la Generalitat han fet més de 230 sortides relacionades amb la ventada, essent el Camp de Tarragona la zona on es registren més problemes i en especial la comarca del Baix Camp. El telèfon d’emergències 112 ha rebut prop de 500 trucades per 364 incidents relacionats amb vent fins a les 13 hores. La majoria per tendals, obstacles en calçada i objectes inestables.

El 112 ha detallat que el Baix Camp ha estat la comarca que més ha concentrat les trucades pel fort vent amb 154 trucades del total de 483 registrades arreu de Catalunya fins a les 13 hores. La segueixen les comarques del Tarragonès (85 trucades) i el Barcelonès (55). Per poblacions, Reus ha estat el municipi amb més trucades (72) per incidències relacionades amb el fort mestral, seguit de Barcelona (47) i Cambrils (37). Pel que fa a Bombers de la Generalitat, de les 235 incidències obertes pel fort vent, la majoria també s’han concentrat al Camp de Tarragona (135) amb serveis destacats com la caiguda d’un arbre de grans dimensions a Salou que ha afectat tres cotxes aparcats –sense deixar ferits- o el despreniment d’una placa de la teulada del CAP de Riudoms.

Ratxes de 145 km/h a l’Hospitalet de l’Infant

Les ratxes de mestral superen àmpliament els 100 km/h al Camp de Tarragona i a l’Ebre i a migdia sobresurten registres com els 145 km/h de l’Hospitalet de l’Infant i la Riba, els 142 km/h de l’Albiol, els 124 km/h d’Almoster, 120 km/h a Valls, 118 km/h a Rojals, 111 km/h a Mont-roig del Camp o 108 km/h al Perelló, segons dades recollides de les estacions de Meteoclimatic i el Meteocat.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona detalla que els Bombers han fet 20 sortides a la capital catalana pel vent i que ha tancat per precaució la part alta del Park Güell. El consistori barceloní ha activat el pla bàsic d’emergència municipal per ventades en la fase d’alerta a partir de les 11.45 hores. La vintena de sortides dels Bombers de Barcelona han estat majoritàriament per caiguda de tendals i per branques d’arbres caigudes a la via pública.

A Barcelona ciutat destaquen registres de vent com els 69,1 km/h a l’estació del barri del Raval, els 61,9 km/h a la Zona Universitària o els 61,6 km/h a l’Observatori Fabra, segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).